Annons:

Boston föll tungt i bottenmöte – släppte in fem mål sista halvtimmen

Christoffer Ekbergs Boston förlorade måstematchen borta mot Fårbo med 1–6. Foto: Ossian Mathiasson

Boston föll tungt i bottenmöte – släppte in fem mål sista halvtimmen

BK Boston åkte på en tung 1–6-förlust i dagens bottenmöte borta mot Fårbo FF. 
– Man ser ofta bara resultatet. Vi spelar så bra fotboll men får inte utdelning när vi får en målchans, säger tränaren Robin Olsson. 

Annons:

Inför dagens match låg Boston en ynka poäng bakom Fårbo och hade chansen att ta sig upp på säker mark i division 5. 

Det gick inte vägen. Efter 0–1-underläge i halvtid satte Alexander Hellenstierna en viktig kvittering i upptakten av andra halvlek. 

– Direkt efter kvitteringen trycker vi på och är nära flera gånger men får inte in bollen. Vi bränner frilägen och missar mål, säger Robin Olsson. 

"Tycker synd om grabbarna"

Mellan matchminut 60 och 68 gick Fårbo ifrån till 4–1 och de vann till slut med 6–1. Fårbo gjorde alltså fem mål sista halvtimmen. 

– De har två spelare som är värda att nämna (Joacim Olsson och Oskar Wimeliius) som gör två mål vardera. De satte en hörna, en frispark och ett mål som borde dömas bort för offside. Därefter gick musten ur oss, säger Olsson. 

Det var en måstematch som Boston förlorade och nu är laget fast under nedflyttningsstrecket tillsammans med IFK Österbymo. 

– Vi hade kunnat gå ifrån till 4–1 men i stället gjorde Fårbo det. Jag tycker synd om grabbarna. Man ser ofta bara resultatet. Vi spelar så bra fotboll men får inte utdelning när vi får en målchans. Det är klart att det sätter sig mentalt. Men det kvittar hur bra man spelar, bollen måste sättas i mål och vi måste ha mer koncentration i avsluten. 

Mittbacken Christoffer Ekberg förtjänade beröm i Boston.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt