Annons:

Boston föll ihop mot topplaget – släppte in sju

Stjärnan vann med hela 7-1 mot Boston på lördagen. Foto: Simon Henriksson

Boston föll ihop mot topplaget – släppte in sju

BK Boston såg ut att gå till halvtidsvila med 1-1. Då gjorde Stjärnan 2-1 precis före halvtidspausen – och sedan 3-1 direkt efter.
– Det är mycket mentalt, säger Robin Olsson efter 1-7-förlusten.

Annons:

Vimmerbylaget BK Bostons läge i division 5 blir alltmer allvarsamt. Hemma mot topplaget IF Stjärnan går det förstås inte att begära poäng – men i 45 minuter stod BKB upp bra.

– Vi ligger näst sist och de ligger näst först. Ändå spelar vi bra och det är jämnt i första halvlek. Vi var jättetrygga i vårt positionsspel, lät Stjärnan ha bollen och stängde av dem bra. Vi visste att de sökte den diagonala bollen, säger Robin Olsson.

Men Stjärnans 2-1-mål precis före paus blev en tung smäll.

– Det är mycket mentalt. Vid deras 2-1-mål sparkar deras kille sönder mitt smalben och sedan är det offside också. Det sätter sig mentalt. Sedan blir det 3-1 på ett självmål. Vi kände annars att vi hade dem efter första halvlek.

"Tråkigt att det rinner iväg"

I den andra halvleken var Stjärnan alldeles för starka och vann till slut med hela 7-1. Ett mardrömsresultat för Boston inför de avslutande omgångarna.

– Det är tråkigt att det rinner iväg. Det är mentalt och jag har inget svar på varför. Vi får kämpa till oss våra mål och har en fruktansvärd otur. Får vi sätta första baljan tror jag att det kan gå åt andra hållet. 

Nu har Boston en viktig match mot Storebro.

– Det blir en vinna eller försvinna-match. Spelar vi som vi gör i första halvlek är jag övertygad om att vi kan tvåla till dem och då tror jag att vi kan klara kontraktet. 

Ali Soltani gjorde Bostons mål. Eric Lindström kvitterade ut plusbetyg för sin insats. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt