Annons:

Heroisk insats av Storebro – Ibrahim avgjorde mot Åseda

Mohammed Ibrahim gjorde succé för sitt Storebro genom att göra matchens enda mål.

Heroisk insats av Storebro – Ibrahim avgjorde mot Åseda

Åseda IF hade inte förlorat hemma. Men mot Storebro IF blev de utan poäng. Mohammed Ibrahim gjorde matchens enda mål efter 20 minuter. – Det är extremt starkt av oss, säger Storebro IF:s tränare Per Bäckman.

Annons:

Det finns segrar som smakar gott och så finns det segrar som smakar ännu godare. En sådan tog Storebro IF i afton. 

Borta mot Åseda IF, som bara torskat en av sina tidigare 15 matcher, vann Storebro med 1-0. Stor segerhjälte blev Mohammed Ibrahim, som gjorde 1-0 för de grönvita efter 20 minuter. 

– Det är extremt starkt av oss och väldigt imponerande. Vi gör en otrolig arbetsinsats igen, säger Per Bäckman, Storebros tränare. 

Vad gör att ni kan vinna?

– Just nu anpassar vi oss efter hur laget ser ut, det vi gör gör vi äldigt bra. Vi spelar lågt och försvarar oss mycket. Men det är karaktär på de här gubbarna, det är inte så roligt att bara försvara sig, men de sliter och gör det bra. 

Lite andrum

Ibrahims segermål kom redan efter 20 minuter. I den bortre delen av straffområdet fick anfallaren bollen och skruvade in den i målvaktens bortre hörna. Sedan fick Storebro kriga för att hålla tätt.

– Det är samma som mot Tranås, bollinnehavet är nog 80-20. I första var vi illa ute ett tag och Tomas (Svensson) fick göra några svettiga räddningar. Vi komponerar ihop ett helt nytt mittfält, utan Johan (Carlsson) och "Jocke" (Joakim Ivarsson) och ändå vinner. Det är starkt. 

Svensson tog allt

Poängen betydde mycket för Storebro, som nu kan få lite andrum från det jobbiga strecket. 

– Det var extremt viktiga poäng och får nästan ses som lite bonus. Jag tror alltid på tre poäng, men borta mot Åseda hade nog inte många räknat med det här. Nu ska vi suga på det här och sedan har vi en viktig match på onsdag. 

Per Bäckman gav hela laget en stor eloge, men Tomas Svenssons räddningar blev avgörande. Jimmi Wickström jobbade också kopiöst hårt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt