FBSK nära nytt kontrakt efter storseger

Amanda Sundberg var duktig när FBSK vann.

Efter 6-1 hemma mot IFK Västervik är Frödinge/Brantestads damlag mycket nära nytt kontrakt i division tre. – Vi kunde ha gjort betydligt fler mål, säger FBSK-tränaren Jörgen Nilsson efter storsegern.

Trots ett rejält övertag dröjde det 26 minuter innan FBSK tog ledningen. Innan halvtid gjorde hemmalaget också 2-0.

– Vi hade ett antal frilägen innan vi gjorde 1-0. Men så länge man skapar målchanser så blir det ju mål till slut, konstaterade Jörgen Nilsson.

”Klockrent”

IFK Västervik är jumbo i serien med bara fem inspelade poäng och har förstås ingen realistisk chans att rädda nytt kontrakt i division tre.

Men bortalaget skapade ändå viss nerv i matchen genom att reducera till 2-1 tidigt i den andra halvleken. FBSK lät sig dock inte störas av det utan gjorde istället ytterligare fyra mål och vann med 6-1.

– Det är aldrig enkelt att vinna en match på beställning. Jag tycker att tjejerna genomförde den här matchen på ett klockrent sätt.

I och med segern är Frödinge/Brantestad i stort sett klart för spel i division tre även nästa år.

Sohlberg blev tvåmålsskytt

Clara Sohlberg gjorde två mål mot IFK Västervik. Övriga målskyttar var Jeanette Lind, Matilda Sundberg, Amanda Sundberg och Hanna Nilsson.

Samtliga hemmaspelare gjorde ett bra jobb, men extra plus delades ut till Matilda Brogie, Clara Sohlberg, Amanda Sundberg och Jeanette Lind.