Annons:

Gullringen jobbar på flera olika fronter –

Patrik Wärnehall i Gullringens GoIF:s sportgrupp har en del att jobba med inför kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen jobbar på flera olika fronter – "Hoppas det är löst inom snar framtid"

Gullringens GoIF är mitt uppe i arbetet med att sätta samman ledarstab och spelartrupp till kommande säsong. 

Annons:

Daniel Ohlsson har tränat Gullringens GoIF under de tre senaste säsongerna och det är i dagsläget oklart om det blir någon fortsättning på Gullemon. 

Vimmerby IF-profilen Johan ”JC” Carlsson har blivit tillfrågad om tränarjobbet i Gullringen och Patrik Wärnehall vill inte kommentera enskilda namn. 

Hur går arbetet med lösa tränarfrågan?

– Vi hoppas att det är löst inom en snar framtid. Vad en snar framtid är kan jag inte riktigt säga. Förhoppningsvis ska det vara klart inom de två närmaste veckorna, säger Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp.

Är Daniel Ohlsson aktuell för en fortsättning?

– Han är med på listan. Han har varit hos oss i tre raka säsonger och kontraktet har gått ut så det är en av anledningarna till att vi sonderar marknaden. Det vet han om så det är inga konstigheter från varken hans eller vår sida. 

Hur ser du på det han har åstadkommit i föreningen?

– Det bästa året var första året när vi kvalade upp till division 3 och de två senaste säsongerna har vi kommit strax under toppen. I år har truppen varit lite för tunn för att kunna kriga i toppen samtidigt som det har varit en jäkligt konstig säsong. 

Vill behålla alla spelare

Gullringen har efter säsongens slut presenterat en hel del kontraktsförlängningar och vissa spelare har sedan tidigare gällande kontrakt över kommande säsong. Alexander Swartz har fyra år kvar på sitt kontrakt medan Ola Lindblom, Bell Maneetup och Rasmus Bexell har ett år kvar. 

Hur går diskussionerna med en nyckelspelare som Ted Åström Åberg?

– Vi har pratat med varandra och vet var vi har varandra. 

Det är väl en spelare som du gärna vill skriva kontrakt med över nästa säsong?

– Ja, absolut. Vi vill behålla de som har varit i vår trupp under denna säsong. 

I veckan blev det klart att Haris Dreco lämnar GoIF till förmån för rivalen VImmerby IF. 

– Man får alltid räkna med att det blir någon eller några som lämnar, det går inte att komma ifrån det. 

"Rena lögner"

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är division 4-nykomlingen Kisa BK intresserade av Gullringsmålvakt Marcin Muszka.

– Han har utgående kontrakt med oss. Det är en spelare som vi vill behålla, precis som alla andra med utgående kontrakt. 

Kisa storsatsar som nykomling i division 4 och ser ut att få ett vasst lag. Är du orolig för att ni ska tappa spelare med Kisa-bakgrund? 

– Vad Kisa gör får stå för dem. Det lägger jag inte så mycket energi på. 

På fredagskvällen meddelade Patrik Wärnehall att det inte finns någon sanning i uppgifterna och kallar dessa för rena lögner. 

Testträning i helgen

Gullringen har så här långt presenterat ett nyförvärv, målvakten Petter Gustafsson från Vimmerby IF. 

Efter ett kortare uppehåll kommer Gullringen arrangera en träning med flera testspelare på Arena Ceos på lördag. 

– Det är ett gäng spelare, åtta-tio stycken, som är inbjudna. Det är spelare som har varit och tränat med oss förut samt nya spelare. Vi kommer träna på Ceos i och med att smittan smittar mindre utomhus än inomhus. 

Vad betyder det att få tillbaka killar med Gullringen som moderklubb?

– Alla Gullringskillar är bra att få in. De brinner lite extra för det eftersom det är deras moderklubb, sådan är i alla fall jag som person i alla fall. När det är moderklubben så brinner man lite extra för det, det är där man har det riktiga hjärtat om man säger så. Det gäller att man har tid och möjlighet att träna som vi gör. Ska man spela i Gullringen så ska man kunna och vilja träna. 

Gullringens GoIF:s styrelse har också bestämt sig för att ställa in årsfesten på grund av den ökade smittspridningen av covid-19. 

Fotnot: Intervjun med Wärnehall gjordes och artikeln skrevs innan Haris Dreco blev klar för Vimmerby. Tyvärr missade vi att uppdatera artikeln. Det beklagar vi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt