Annons:

Lokala klubbens drömbesked – nyckelspelaren spelar vidare

Ludwig Strömbom spelar vidare i Vimmerby IF. Foto: Simon Henriksson

Lokala klubbens drömbesked – nyckelspelaren spelar vidare

Ludwig Strömbom har bestämt sig för att stanna kvar i Vimmerby IF. 
– Det är en lättnad att få det klart. Jag har funderat mycket, säger division 4-lagets nyckelspelare. 

Annons:

Vimmerby IF-försvararen Ludwig Strömbom har varit uppvaktad av flera klubbar på högre nivå i Östergötland de senaste säsongerna med anledning av att han har funderingar på att flytta till Linköping där hans flickvän bor och pluggar. 

Nu har Vimmerby IF fått ett drömbesked. Ludwig Strömbom har bestämt sig för att spela vidare i division 4, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Jag har valt mellan fyra klubbar inklusive Vimmerby. Det blev inget med Åtvidaberg, Grebo eller Mjölby AI. ÅFF värvade en vänsterback från division 1 så de tackade nej till mig. Jag skulle ha tränat med Mjölby AI i division 2, men jag fick inget tillfälle. Det har dragit ut på tiden och jag har tänkt på det i flera månader. Jag kände att det var dags att fatta ett beslut och det blev Vimmerby. Det känns bra, säger Strömbom. 

Vad lockar med en fortsättning i VIF?

– Den nya truppen med tanke på att det är så mycket nytt. Det är många nya spelare i truppen så det är intressant. Det ska bli kul att spela med Thure (Rickard Thuresson) en sista säsong, han har sagt att han ska sluta i fyra år nu. Om det blir sista året så ska det bli roligt i alla fall, säger Strömbom. 

"Får tid till att planera"

Han fattade beslutet i söndags och berättar att han har fått den tid han ha velat ha. 

– Jag kände väl att tiden höll på att rinna ut. Det är skönt att ha en klubb som man kan gå hundra för. 

Kommer du flytta till Linköping?

– Jag blir kvar till hösten och slutför säsongen med Vimmerby. Min flickvän ska jobba i Vimmerby i sommar så jag ska spela klart säsongen och ta det därefter. Nu får jag tid till att planera och tänka inför en eventuell flytt till hösten. 

"Klart att man vill vinna serien"

Vimmerby har ett mycket starkt lag på pappret och Strömbom tror att de kan gå hela vägen. 

– Vi kan göra det om vi bara kör på och har bra träningsnärvaro, då är vi med där uppe. Jag vet inte hur de nya Jönköpingslagen är men jag har hört att IF Haga har värvat flera spelare från Tord. ”Basse” (Sebasthian Svensson) är tränare för dem. Myresjö och Haga blir farliga, sedan kan man inte räkna bort Gullringen och Tuna.

Är målsättningen att ta upp VIF i division 3?

– Jag tror att målsättningen är att gå upp, men vi har inte pratat så mycket om det. Det är klart att man vill vinna serien och gå upp men det blir svårt att spela in flera nya spelare när vi inte spelar några matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt