Annons:

Vimmerby IF får klara sig utan anfallsesset Mohammad Jafr, som inom kort ska flytta till Eskilstuna med sin familj. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala laget tappar och förstärker: ”Väldigt bra fotbollsspelare som vi tappar"

Mohammad Jafr och Vimmerby IF går skilda vägar. Den vasse forwarden ska flytta till Eskilstuna med sin familj.
– Klart att det är tråkigt, men det är inget fotbollsrelaterat beslut, säger David Lindgren i VIF.

Annons:

Mohammad Jafr har spelat i Vimmerby IF sedan sommaren 2017 och har i flera års tid varit på väg bort från staden och klubben. Redan 2019 pratade Jafr om att han hade funderingar på att flytta till Eskilstuna med sin familj.  

Nu står det klart att den syrianske forwarden lämnar VIF och flyttar till Eskilstuna inom kort, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

Tog avsked på måndagsträningen

Han gav information till spelarna på VIF:s måndagsträning och tackade för sig. Han är dessutom klar för en ny klubb: division 3-laget Syrianska Eskilstuna IF.

– Klart att det är tråkigt, men det är inget fotbollsrelaterat beslut. Det handlar om Mohammad och hans familj och att han är i behov av att hitta en fast anställning för att bo kvar i Sverige. Han vill inget hellre än att arbeta och då blir ibland en liten stad som Vimmerby begränsande när man söker jobb. De sökte sig delvis också till en större stad, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF. 

Det kommer inte som en blixt från klar himmel?

– Nej, en större stad har varit aktuellt under några år. Nu kom det nära på den här säsongen men vi har vetat om det. 

Har han redan flyttat från Vimmerby?

– Nej, det har inte riktigt gått så snabbt. Jag tror att han ska åka upp till Eskilstuna i veckan och få ordning på saker och ting. 

"Intressanta alternativ"

Trots tappet av Mohammad Jafr, som har pangat in en hel del mål i VIF-dressen, känner David Lindgren sig trygg med offensiven. 

– Vi känner att vi har fyllt på med intressanta alternativ, både utifrån och underifrån, samtidigt som ”Jocke” (Joakim Storm) har kommit tillbaka. Jag känner att vi är väl rustade. Konkurrenssituationen är stark och truppen ser väldigt intressant ut. Det känns bra att skiljas som goda vänner med full förståelse för hans situation. 

Vad säger du om hans tid i VIF?

– I sina bästa stunder är han spetsspelare i både division 2 och division 3. Visst är det en väldigt bra fotbollsspelare som vi tappar. Han sa att föreningen har känts som en familj under de här fyra åren.

Han är klar för VIF

Vimmerby IF kan också räkna in ett nyförvärv i form av Mojeb Abdul Majed, som studerar på Linnéuniversitetet i Växjö och ska vara hemma i Vimmerby i sommar. Han har spelat för Räppe GoIF i division 2 och tillhör numera division 4-laget Slätthögs BoIF.

– Vi är överens med klubben som han tränar och spelar med i Växjö. Vi kommer ha honom på ett studentavtal under säsongen, vilket gör honom tillgänglig både för oss och dem. Det blir ett perfekt upplägg för alla parter. Han har tränat med oss, ser riktigt intressant och är användbar på flera positionerna.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt