Annons:

Vimmerby IBK föll stort borta mot allsvenska Växjö i Smålandscupen, men svarade trots det för en bra insats. Arkivbild. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby IBK räckte inte till mot allsvenska Växjö i cupen

Allsvenska Växjö IBK var ett par nummer större än Vimmerby IBK i kvällens match i Smålandscupen. Men trots storförlusten ska VIBK vara klart för kvartsfinal.

Annons:

12-2 till Växjö mot Vimmerby. Det var aldrig något snack om vart segern skulle gå i kvällens gruppspelsmatch i Smålandscupen i Vimmerby.

Trots det tycker VIBK-damernas tränare Micael Nilsson att det finns flera positiva saker att ta med sig hem.

2-2 i sista perioden

 – Vi möter ett väldigt bra motstånd som är snabba på sina positioner och hugger direkt när vi gör misstag. Vi spelade 2-2 i sista perioden, vilket är riktigt bra. Vi ger oss inte, och går aldrig ner oss, berömmer han.

– Samtidigt lär vi oss mycket av en sådan här match. Vi är duktiga när de huserar i vår zon, håller dem på rätt sida och är med på deras platsbyten. Vad vi måste bli bättre på är att vi måste vara snabbare i våra egna aktioner när vi väl får bollen. Men det här var ändå ett jättebra test för oss.

Craftstaden i semi?

Trots förlusten ska Vimmerby IBK, enligt förbundets instruktioner för Smålandscupen, vara klart för kvartsfinal. Detta tack vare den tidigare segern mot Jönköpings IK Utveckling med 9-7 för ett par veckor sedan. Den innebar att man slutar tvåa i gruppen

I kvartsfinalen väntar i så fall Craftstaden IBK från Oskarshamn. Den matchen ska vara spelad innan 5 december.

– Jag vet inte hur det ser ut i fortsättningen. Jag har bara haft fokus på den här matchen, säger Micael Nilsson.

VIBK:s mål i kväll gjordes av  Alva Gustafsson (ass Lisa Hultgren) och Lisa Hultgren (ass Nelly Passmark).

Bäst i VIBK var målvakten Wilma Djurstedt, brytningssäkra och lugna Minea Snickars samt Svea Backstad, som gjorde det jättebra på den för henne ovana centerplatsen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt