Annons:

Målglatt och formstarkt Vimmerby IBK siktar på fjärde raka

På fredagskvällen jagar Vimmerby IBK fjärde raka segern då Sävsjö IBK väntar i Vimmerby idrottshall. Foto: Ossian Mathiasson

Målglatt och formstarkt Vimmerby IBK siktar på fjärde raka

Ett målglatt och formstarkt Vimmerby IBK tar på fredagskvällen emot hårdsatsande Sävsjö IBK i innebandytvåan.
– Om vi kan hålla koncentrationen uppe under hela matchen är jag väldigt trygg i att vi ska kunna ta tre poäng, säger tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Det rockar rejält när Vimmerby IBK spelar innebandy. Både framåt och bakåt. Tabellfemman i division 2 är det lag som har gjort näst flest mål i serien, men samtidigt är det bara två lag som har släppt in fler mål.

9-8 senast mot Jönköping är ett ganska ”normalt” resultat för VIBK. De två matcherna sessförinnan slutade med segrar med 10-9 och 9-8.

– Ja, det brukar vara målgaranti när man kommer och kollar på oss. Av de nio matcher som vi har spelat har vi gjort minst åtta mål i sju av dem, säger tränaren Alexander Pettersson.

– Att vi gör mycket mål känns naturligt. Jag tycker att vi har en offensiv och en spelidé som är väldigt svårstoppad när alla stämplar in och är mentalt där. Tyvärr går det lite hand i hand med att vi samtidigt släpper in många mål – det händer när vi inte är helt påkopplade. Men när alla är beredda att ta jobbet så kan vi också skörda frukten av det.

En av säsongens bästa matcher

Vimmerby har alltså tre raka vinster i ryggen. Senast mot Jönköping såg laget ut att gå mot en kassaskåpssäker seger. En bit in i den tredje perioden ledde laget med 9-4 och hade full kontroll. Men då vände det rejält.

– De tog en timeout och plockade målvakten samtidigt som vi åkte på en utvisning. De coachade och spelade bra, medan vi blev alldeles för låga och svalde bytet, säger Alexander Pettersson.

Jönköping gjorde 9-5 i spel sex mot fyra och fortsatte att spela med sex utespelare under de sista sex minuterna. Det ledde till att laget även gjorde 9–6, 9–7 och 9–8, men någon kvittering lyckades de aldrig få in.

– Jag tycker ändå att resultatet var ganska missvisande. Vi gjorde en av våra bästa matcher den här säsongen och var 4-5 bollar bättre än vad de var. Bortsett från slutminuterna såg även defensiven riktigt bra ut, och det ska vi ta med oss till fredagskvällens hemmamatch, säger Alexander Pettersson.

Rutinerat och målsnålt motståndarlag

Då väntar storsatsande Sävsjö IBK – ett av lagen som inför säsongen tippades i toppen, men som har inlett knackigt och ”bara” ligger på sjunde plats.

– De har värvat ganska många kvalitetsspelare på den här nivån, killar som har spelat högre upp i seriesystemet. Samtidigt har de fått behålla stommen, men ändå inte riktigt fått till det resultatmässigt.

– Sävsjö är ett starkt, rutinerat och målsnålt lag. Vi måste göra en hundraprocentig insats, och som vanligt i hemmahallen räknar jag med att vi ska föra spelet och ha mycket boll. Utmaningen för oss är att hålla koncentrationen uppe under hela matchen. Om vi gör det är jag väldigt trygg i att vi ska kunna ta tre poäng, säger Alexander Pettersson.

Det har varit lite småskavanker i truppen den senaste veckan, men enligt VIBK-tränaren finns alla spelare tillgängliga till fredagskvällens match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt