VILKEN URLADDNING VIBK – KÖRDE ÖVER GRÄNNA I TREDJE

Vimmerby IBK vann fredagskvällens seriepremiär i division 2 hemma mot Gränna. Länge var det jämnt med i den tredje perioden exploderade hemmalaget och gick från 5-5 till 11-5. Den fruktade förstafemman svarade för tio av VIBK:s elva mål. Matchen slutade 11-6.

Den första perioden var jämnspelmässigt, och blev det till slut även målmässigt. Vimmerby hade mest boll, men gästerna från Gränna var snabba i sina spelvändningar, och hemmalaget hade problem med Grännas breda spel tvärs över centrallinjen.

Gränna inledde målskyttet genom duktige Henrik Löw Svensson efter tre minuter, precis efter att VIBK hade skapat tre jättelägen att ta ledningen.

Hemmalagets första mål kom istället mitt i perioden. Målskytt var Johan ”d.ä.” Carlsson. Och från hans klubba skulle det komma mer den här kvällen. Noterbart att framspelningen till Johans mål gjordes av systersonen Hampus Carlssons i hans första seriematch på seniornivå.

På bara en och en halv minut gick Gränna sedan fram till 3-1, innan Johan Carlsson show fortsatte. Reduceringen till 2-3 kom efter en soloraid och snyggt samspel med nyförvärvet Albin Alfonsson, 3-3 gjorde han sedan numerärt överläge med 40 sekunder kvar att spela av perioden. Hattrick av lagkaptenen redan efter en period, alltså.

Lägre tempo i andra

Oavgjort efter den första perioden, och oavgjort även efter den andra.

I mittperioden sjönk tempot något, men det var Gränna som återigen satte sig i förarsätet. 3-4 kom efter en målvaktsretur efter knappa fem minuter, och 3-5 dryga minuten senare på ännu en snabb spelvändning.

VIBK matchade sin vassa förstafemma allt hårdare ju längre matchen led, vilket gav resultat. Knappa nio minuter in i perioden gjorde Victor Wall 4-5 efter snyggt förarbete av Jonatan Green och Hampus Carlsson.

Kvitteringen till 5-5 kom sedan efter en tilltrasslad situation framför Grännas mål, där bollen for som en flipperkula fram och tillbaka innan Albin Alfonsson lyckades få in den.

Alla fem målen dittills av förstafemman.

Vimmerby exploderade

Och det skulle fortsätta. För i den tredje perioden exploderade Vimmerby – framför allt förstakedjan.

- 6-5 i numerärt överläge av Albin Alfonsson (00:45).
- 7-5 Jonatan Green (02:35)
- 8-5 Jonatan Green (03:18)

Målgivande passningar till samtliga dessa tre mål svarade Victor Wall för, som var lysande i den andra halvan av matchen.

Mannen att bryta VIBK:s ledande linas abonnemang på målproduktion denna kväll blev Mattias Zeylon som gjorde 9-5.

Fyra mål på fem minuter och matchen var vunnen redan då.

Drygt 500 i publiken

Albin Alfonsson gjorde sedan sitt tredje mål fram till 10-5 och Jonatan Green 11-5.

Matchen slutade 11-6.

Om man kan dra någon slutsats av matchen, är det att Vimmerby sannolikt kommer bli exakt lika beroende av sin förstafemma även den här säsongen. Linan svarade för tio av lagets elva mål.