Annons:

Ny seger för VIBK B – vann målfest

Elias Trawtschenko svarade för ett hattrick i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Ny seger för VIBK B – vann målfest

Det blev en ordentlig målfest i Idrottshallen i dag. På 60 spelade minuter blev det hela 21 mål. Vimmerby gjorde elva av dem och det räckte till seger mot Tenhult.

Annons:

Vimmerby var riktigt illa ute flera gånger om i den här matchen. I första hamnade man i underläge med 1-4 och när man hämtat upp till 4-5 ryckte Tenhult till 4-8.

I tredje perioden visade VIBK sedan en enorm moral. Först gick man upp till 8-8 och när Tenhult tagit ledningen igen satte man ned foten ordentligt. 9-9 kom med fyra minuter kvar och av bara farten satte Vimmerby två mål till och vann med 11-9.

Tre mål av Trawtschenko

VIBK ligger kvar på nedflyttningsplats, men är verkligen på gång nu. Det här var fjärde matchen i rad med poäng och andra raka segern.

– Vi börjar på hälarna och har stora problem med Tenhults diagonalspel i första perioden. Vi gör lite justeringar i försvarsspelet och får kontroll på dom. Sedan slappnar vi av i slutet på andra perioden så de går ifrån till 8-5 efter andra. I tredje går jag ner på tre backar och två femmor vilket gav ett högre tempo och när Tenhult tröttnar en bit in i tredje kan vi fortsätta ösa på, och vi vänder och vinner. Det kändes som alla steppar upp i tredje, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Poänggörare i dag: Elias Trawtschenko 3+1, Daniel Helge 2+1, Samuel Gustavsson 2+0, Sebastian elmér 0+2, Elliot Kronstrand 2+0, Petter Leander 0+2, Karl Hjelmland 0+2, Viktor Nilsson 1+1, Oskar Snickars 1+0, Simon Bieberbach 0+1.

Extra beröm till unga trion Daniel Helge, Elliot Kronstrand och Kalle Hjelmland. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt