Annons:

VIBK B starkast i derbyt – WIBK närmare kvalet ändå

Jonas Friberg svarade för fem mål när Vimmerby B derbybesegrade Westervik. Foto: Arkivbild

VIBK B starkast i derbyt – WIBK närmare kvalet ändå

23 mål på 30 minuter. Mängder med utvisningar. Dramatisk upplösning. Derbyt mellan Westervik och Vimmerby B hade det mesta. Vann gjorde bortalaget Vimmerby som lyckades hålla undan i slutet.

Annons:

Efter fem mål i första – 2-3-ledning till Vimmerby – slog det gnistor om tillställningen under sista 40. Målen avlöste varandra och det small i nästan varje anfall. VIBK hade ledningen nästan hela tiden. 3-1 i första var både 5-3, 6-4 och 7-5 i andra innan WIBK klev upp till 7-7 inför sista.

I början av sista tog Westervik också ledningen och då trodde nog de flesta att serieledaren skulle gasa ifrån. Så blev det inte. Vimmerby visade stark moral igen och gick upp till 12-9. Westervik gjorde ett gott försök att komma ikapp, men kom inte närmare än 11-12.

– Vimmerby är Vimmerby och derby är derby. Det är alltid tuffa matcher mot dem även om vi ligger i toppen. Vi är för slarviga och ska inte släppa in tolv mål. Jag har aldrig nämnt domaren, men i dag har vi verkligen domaren emot oss konstant. Vi får tuffa utvisningar emot oss hela tiden och fick börja om hela tiden. Vi har två spelare till emot oss och då är det svårt. Samtidigt kan vi göra det betydligt bättre också, säger hemmatränaren Christopher Malmberg.

Positivt för Westervik var att Tranås också förlorade, vilket gör att WIBK fortfarande har åtta poäng till godo. Två poäng till räcker för playoff mot division två.  

 "Gubben har lite tur"

I Vimmerby var Mattias Zeilon och Jonas Friberg stekheta och gjorde 15 poäng tillsammans.

– Det var en väldigt bra match av oss. Det var mycket publik och vi var taggade. Vi har gjort mycket bättre matcher, nu handlade det mest om att vår kedja gjorde mål. Vi vann och det var huvudsaken.

Hur är det att spela med Friberg?

– Vi har spelat ihop ganska mycket och det är inte så svårt att spela med honom. Han är snabb och vill skjuta mycket. Sen har gubben lite tur också.

Poängen i WIBK: Victor Bohlin 1+2, David Samuelsson 2+1, Andreas Rundberg 1+2, Oscar Carlsson Schaden 1+1, Christoffer Pettersson 1+1, Philip Svahn 2+0, Petter Gustavsson 2+0, Marcus Sandberg 0+1, Tim Karlsson 0+1, Albin Liffner 1+0.

Poängen i VIBK B: Jonas Friberg 5+3, Mattias Zeilon 4+3, Kevin Hultman 2+3, Marcus Pettersson 1+1, Noel Enqvist 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt