• Tränaren efter storförlusten:

Vimmerby IBK räckte inte till hemma mot Olofström och föll med hela 1-9. Foto: Stefan Härnström

Tränaren efter storförlusten: "En förbannat bra förstaperiod"

Olofström visade sig vara några nummer för stora för Vimmerby. Damernas premiärmatch slutade 1-9 till gästernas fördel. Vimmerbys tränare Micael Nilsson var inte speciellt nedstämd och ser detta som en läromatch för laget.

– Vi möter ju framförallt ett riktigt bra motstånd som håller ett högt tempo i alla sekvenser. Det går väldigt fort och det är inget som vi är vana vid i och med att vi kommer från ungdomsinnebandyn, inleder Micael och ger beröm till Olofström som visade hög klass i lördagens möte.

Tröjbyte för Olofström

Matchen inleddes lite lustigt med ett avbrott efter trettio sekunder då Olofström startat i ljusa tröjor och var förvillande lika Vimmerbys spelare. Det blev till att rusa tillbaka till omklädningsrummet och byta om till svarta överdelar innan matchen kunde fortsätta.

0-1 kom tidigt för gästerna i samma veva som de klarade av två utvisningar. Vimmerbys damer pressade och med en minut kvar av första perioden slog Stella Milton till och såg till att Vimmerby fick sitt enda mål i matchen.

Målen trillade in

Vad Olofström än planerade i pausen så fick det effekt. 12 sekunder efter att period två blåsts igång gjorde Ebba Zätterberg mål och sedan bar det av. Olofström byggde med ett säkert försvarsarbete som grund upp sina anfall och dominerade stort. Målen trillade in med jämna mellanrum och när period två var slut stod det 1-6 i målprotokollet och 3-11 i skottstatistiken.

– Vi gör en förbannat bra förstaperiod, sedan hänger vi inte med. Det är väl en besvikelse att vi inte kan hålla emot längre i andra men det kom inte som en chock. Vi släpper efter tolv sekunder och det är ju jobbigt med uppförsbacke. Samtidigt går vi lite sank därute och vi tappar boll på fel ställen som de utnyttjar men vi visste att det var ett väldigt bra motstånd, svarar Micael Nilsson.

Vimmerby skärpte sig

Tredje perioden fortsatte med dominans av gästerna även om den inte var lika kompakt. Vimmerby gjorde då och då raider mot Olofströms mål och i försvaret täpptes luckorna till en aning. Trots detta nätade Olofström tre gånger till och matchresultatet blev 1-9.

Micael ser positivt på matchen och säger att de uppnådde de delmål de satte för tredje perioden, delmål som han håller inom laget.

– Jag låter det vara osagt, jag säger bara att vi uppnådde det och det ska vi ta med oss, avslutar han.