VIBK B rasade ihop – tappade femmålsledning i sista perioden

Vimmerby IBK B tappade 10–5 till 11–13 i sista perioden mot Nässjö IBF B. Foto: Pixabay

10–5-ledning fyra minuter in i sista perioden. Då rasade Vimmerby IBK B ihop och föll med 11–13 mot Nässjö IBF B i division 4-premiären.

Vimmerby IBK B såg ut att gå mot tre säkra poäng mot Nässjö IBF i division 4-premiären.

Laget ledde med 2–0 efter första perioden, 8–4 efter två perioder och gick ifrån till en femmålsledning (10–5) drygt fyra minuter in i sista perioden.

Då kom det stora raset för VIBK B.

Nässjö B växlade upp ordentligt och stod för en remarkabel scenförändring när de gjorde åtta raka mål inom loppet av 13 minuter i sista perioden. VIBK, som föll ihop som ett korthus, tappade 10–5 till 10–13 och tröstmålade med drygt en och en halv minut kvar av matchen. Matchen slutade 13–11 till Nässjö B och VIBK B får vända hem utan poäng.

Poäng, VIBK B: Jonas Friberg 3+2, Viktor Nilsson 3+1, Hugo Samuelsson 2+2, Petter Leander 0+3, Simon lenegård 1+1, Oskar Snickars 1+1, Thim Isaksson 1+0 och Simon Bieberbach 0+1.