Annons:

VH-tränaren: ”Inte jättenöjda med domarinsatsen i det läget”

Vimmerby hotade rejält i den sista perioden, men fick aldrig in någon kvittering. Foto: Linus Johansson

VH-tränaren: ”Inte jättenöjda med domarinsatsen i det läget”

Två snabba mål i början av den andra perioden satte Troja/Ljungby i förarsätet i bortamatchen mot Vimmerby. VH-tränaren Eric Karlsson var allt annat än nöjd över hur Troja fick göra sitt andra mål.
– Det är klart att vi inte var jättenöjda med domarinsatsen i det läget, säger Eric Karlsson.

Annons:

Eric Karlsson och hans tränarkollegor Tobias Jahr och Krister Ström var överens efter matchen. Vimmerby förlorade mot ett för dagen bättre lag.

– Någonstans är det så vi ser det, att vi förlorade mot ett bättre lag sett över 60 minuter. Troja var starka och skapade mycket chanser. Jag måste säga att Viktor Kokman spelade ofantligt bra i vårt mål, säger Eric Karlsson.

”Icing alla dagar i veckan”

Just Viktor Kokman var en starkt bidragande orsak till att VH kunde leda med 1-0 efter den första perioden, trots att bortalaget hade ett rejält övertag.

Troja/Ljungby skulle istället få omedelbar utdelning i den andra perioden. Redan efter 20 sekunder kvitterade Stefan Söder i powerplay. Och knappt tre minuter senare låg även 2-1-målet bakom Viktor Kokman. Ett mål som skapade stor irritation i VH-lägret, som ville ha en icing.

– Att de gjorde 1-1 i powerplay var väl kanske inte så mycket att säga om, även om jag tycker att vi låg lite fel där. Sen är det klart att vi inte var jättenöjda med domarinsatsen vid deras 2-1-mål och det är vi inte så här i efterhand heller. När det är ett 50/50-läge på icing är det icing alla dagar i veckan. Klart som fan att Troja fick en jävla energi av det målet, säger Eric Karlsson.

”Gav oss själva chansen”

Vimmerby bjöd sedan gästerna på 3-1 drygt sex minuter in i den sista perioden. Ett konstmål av Jesper Kokkonen tog hemmalaget tillbaka in i matchen och samme Kokkonen kunde också ha fixat en kvittering. Istället avgjorde Tobias Törnkvist för Troja/Ljungby, som tog en klart rättvis seger.

– I sista perioden tycker jag att vi gav oss själva chansen. Vi fick en käfting med tappad puck och 3-1, men kom ändå tillbaka. Killarna visade bra tåga. Ingen grinade ihop, säger Krister Ström.

Hur bra tycker du att er insats var?

– Spelmässigt tycker jag väl inte att det var en jättebra match, men vi krigade och kämpade och gav oss själva chansen. Sen känner vi att det var lite detaljer som inte fungerade. Vi tappade mycket puckar på linjerna, spelade inte färdigt situationerna och fick inte med oss puckarna djupt. Det gjorde att de fick momentum i matchen, säger Eric Karlsson.

Viktor Kokman, Leonard Forselius och Jesper Kokkonen var Vimmerbys bästa spelare för kvällen.

Fakta

Vimmerby-Troja/Ljungby 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

Första perioden:

1-0 (11.49) Leonard Forselius (Hampus Harlestam)

Andra perioden:

1-1 (20.20) Stefan Söder (Elias Edström, Jesper Eriksen) spel fem mot fyra

1-2 (23.41) Johan Andersson (Tor Immo) 

Tredje perioden:

1-3 (46.18) Tor Immo (Daniel Karlsson, Niclas Lehmann)

2-3 (48.23) Jesper Kokkonen (Hampus Harlestam, Jens Andersson)

2-4 (55.48) Tobias Törnqvist (Mattias Åkesson, Alexander Edström) 

Publik: 920.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt