Annons:

Avgörande match väntar VH:

Viktor Kokman sparkar iväg pucken efter ett fem insläppta. Foto: Linus Johansson

Avgörande match väntar VH: "Tar med oss avslutningen"

Vimmerby Hockey förlorade den andra playoff-matchen mot Sundsvall Hockey med 5-4. Nu väntar en tredje och avgörande match i morgon.
– Jag är jävligt stolt över killarna, vi ger det verkligen chansen, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

Annons:

Vimmerby Hockey hade chansen att stänga matchserien mot Sundsvall redan på lördag. 

En mardrömsliknande förstaperiod knäckte den möjligheten.

– I min värld är det definitivt inte en 3-0-period. Det känns jättemärkligt och tungt för jag tycker att vi styr matchen. Vi skapar en del chanser, vi har pucken, men vi ställer till det för oss. Vi spelar fast oss i egen zon och det pratade vi om innan matchen att inte göra. Det blir ju en jävla uppförsbacke, men man får försöka vara nykter och känna att vi är det bättre laget, säger VH:s tränare Eric Karlsson. 

Men bättre blev det inte. I stället gjorde Sundsvall 4-0. 

– I den andra sköljer de över oss, de kör fast oss hela tiden. De spelar grisigt och tufft och vi blir lite mjuka.

Elegant mål av Modigs

Markus Modigs svarade för ett elegant 4-1-mål, men nästan direkt i tredje gjorde Sundsvall 5-1 och drog ned rullgardinen helt. Eller? Vimmerby närmade sig faktiskt alltmer. Först 5-2, sedan 5-3 och slutligen även 5-4. 

Där stannade det dock och något mirakel skedde inte. 

– Det härliga med det här gänget är att vi inte ger oss, alla försöker, alla kör. Hade vi fått ett powerplay när "Jeppe" (Jesper Kokkonen) blir slagen på käften, då hade vi nog satt dit femman också. Jag är jävligt stolt över killarna, vi ger oss chansen och jag tror inte att Sundsvall var helt lugna på slutet. 

"Mer fokus på vårt"

Eric Karlsson tycker att VH spelade fast sig alldeles för mycket i egen zon. 

– Vi har pratat mycket i och innan den här serien om hur vi ska lösa de här situationerna. Jag tycker att backarna snabbare måsta ta sig till pucken och agera direkt. Nu spelar vi fast oss själva, men forwards måste också hjälpa till. Vi får inte spela fast oss på det här sättet och i sådana här matcher kan man inte alltid hitta bladen.

Vad behöver ni förändra till matchen i morgon? 

– Vi måste fokusera mer på vårt. De grisar rätt bra och vi faller för det. Vi får försöka undvika att det blir så här och att vi vänder oss mot domaren. Vi måste kanske grisa ned oss lite mer, hålla fokus på vårt och inte tappa koncentrationen. Det är små detaljer det handlar om, men den här matchen blir speciell när de tidigt får 3-0. Det präglar matchen hela vägen. 

Utjämnat i matchserien

Sundsvall utjämnade i och med lördagens seger i Sundsvall Energi Arena matchserien. Nu väntar en helt avgörande fajt på söndagen. 

– Vi får ta med oss den här avslutningen, jag tycker att vi kommer upp i nivå och de borde vara nervösa för vad som komma skall. Vi avslutar bäst och de blir skakiga och det ska vi ta med oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt