Lokala lirare tog HV71 tillbaka till SHL

Jesper Kokkonen firar HV:s avancemang till SHL. Foto: Bildbyrån

HV71:s sensationella sejour i Hockeyallsvenskan blev ettårig. Idag säkrades avancemanget till SHL efter en rysare mot Björklöven. I laget finns både VH-fostrade Christoffer Törngren och VIK-fostrade Adam Åhman.

HV hade 2-0 med tio minuter kvar och gick mot en säker seger. Då vaknade Björklöven och tog matchen till en förlängning. I den fjärde perioden förde hemmalaget spelet och var ett ribbskott från seger. Istället blev HV:s fruktade powerplay avgörande. Fredrik Forsberg sköt 3-2 i början av dem femte perioden – hans tredje mål för kvällen och alla tre kom i spel fem mot fyra.

Stort jubel utbröt förstås och två av de lyckliga var VH-fostade Christoffer Törngren och VIK-fostrade Adam Åhman. Törngren var med när HV åkte ur SHL förra säsongen medan Åhman lånades in från Växjö när Jonas Gunnarsson gick sönder för några matcher sedan. Jesper Kokkonen, som spelat i både VH och VIK, fanns också med i HV. Av de tre är det bara Törngren som har kontrakt med HV nästa säsong.