Annons:

Johan Göransson blir ny klubbchef för IK Oskarshamn. Foto: Pressbild

Här är IKO:s nya klubbdirektör – jobbat för Kalmar FF

IK Oskarshamn har gjort klart med en ny klubbdirektör. Det blir 41-årige Johan Göransson med ett förflutet som vice ordförande för Kalmar FF. 

Annons:

Det var i maj Martin Åkerberg avslöjade att han skulle sluta som klubbchef i IK Oskarshamn. Nu har SHL-klubben presenterat hans ersättare. 

41-årige Johan Göransson från Färjestaden blir ny klubbdirektör. 

Göransson kommer närmast från en tjänst som turistchef på Öland. Tidigare har han varit vice ordförande för Kalmar FF och idrott- och turismansvarig på Destination Kalmar samt chef över UEFA Dam-EM Kalmar 2013.

– Det är väldigt smickrande och hedrande att få denna möjlighet i en av södra Sveriges största idrottsklubbar som IK Oskarshamn är. Oskarshamn har verkligen gjort en imponerande resa sista åren och är en välskött ishockeyklubb. Jag hoppas att tillsammans med IK:s team driva och utveckla klubben i en positiv riktning framåt, säger blivande klubbdirektör Johan Göransson.

Tillträder tjänsten under hösten

IK Oskarshamns styrelseordförande Johan Franzén är glad över att sökandet är över.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Johan Göransson som ny klubbdirektör för IK Oskarshamn. Johans erfarenheter professionellt och hans personliga egenskaper passar mycket bra med vad vi bedömer oss behöva de kommande åren. Klubben är fortfarande i en viktig utvecklingsfas och vi har ett antal stora frågor att hantera framöver. Inte minst arenafrågan och att fortsätta växa kommersiellt, säger styrelseordförande Johan Franzén.

Johan Göransson tillträder tjänsten som klubbdirektör under hösten 2022.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt