Annons:

Spelarna har sagt sitt – här skulle flest vilja spela och han är mest överskattad

Kalmar HC hamnar högt i flera listor när Sportbladet genomför en enkät. Foto: Bildbyrån

Spelarna har sagt sitt – här skulle flest vilja spela och han är mest överskattad

Hela 414 spelare i Hockeyettan har svarat på Sportbladets stora enkät. Bland annat framgår det vilket lag flest skulle vilja spela för och vilken spelare som är mest överskattad.

Annons:

Sportbladet har gjort en stor anonym enkät med över 400 spelare från hela Hockeyettan. Spelarna har svarat på vilka som har de bästa fansen, vilket lag som har störst chans att gå upp i Hockeyallsvenskan och vilken spelare som är mest överskattad.

Spelarna är rätt tydliga med att Nybro Vikings har bäst fans i Hockeyettan. 38,8 procent svarar Nybro och 7,7 procent svarar Karlskrona. Notabelt är att både Troja-Ljungby och Surahammar får 2,4 procent.

Dennis Hall, tränare i Hudiksvall, och Per Gustafsson, tränare i HC Dalen, får båda 7,5 procent som bästa tränaren i Hockeyettan. Kalmars Viktor Tuurala kvalar in som trea på listan med 5,0 procent.

Drygt var femte spelare säger att Nybro Vikings har bäst förutsättningar att gå upp i Hockeyallsvenskan. Nybro får 22,4 procent, Karlskrona HK får 18,8 procent och Kalmar HC 15,7 procent. Hudiksvalls HC får 14,9 procent.

– Det är väl ingen hemlighet att vi har strävat mot att ta steget upp och att vi har bra förutsättningar med stor organisation, mycket publik, bra faciliteter och de bitarna. Sådant sprids väl ganska snabbt och de sista åren har vi varit nära också, så det är väl en blandning av allt det, säger Nybros klubbchef Rasmus Aro.

"Ett bra betyg"

Nästan var fjärde spelare i Hockeyettan skulle vilja spela i Kalmar HC om de inte fick säga sitt eget lag. 23,9 procent svarar Kalmar, 16,6 procent svarar Karlskrona HK och 9,6 procent svarar Nybro Vikings.

– Det var kul att höra, det är väl ett bra betyg. Den tar vi och tackar och bockar för. Nästan en fjärdedel av de som har varit med, det är ju en riktigt sjukt bra siffra, säger Kalmars sportchef Daniel Stolt.

Vimmerbysonen, som är sportchef i Kalmar, tror att det finns flera förklaringar.

– Jag tror faktiskt att spelarna känner varandra och många hör att vi har en bra grupp av spelare och ledare och jag tror att sättet vi vill spela hockey på också kan vara väldigt lockande för många spelare. Att få spela en offensiv hockey med rätt så fria tyglar, men framförallt så tror jag att de hör pratet om att vi har en väldigt bra grupp av ledare och spelare.

Inte förvånad

Enligt spelarna är Alexander Bergström i KHK överlägset mest överskattad. 10,6 procent skriver hans namn medan 3,9 procent svarar Janne Väyrynen och 2,9 procent svarar Anton Blomberg i Mariestad.

Bergström, med mängder av meriter, har gjort 19 poäng på 23 matcher och är inte särskilt förvånad.

– Nej det blir jag väl inte. Jag tycker nog det är ganska naturligt att jag kommer på den för resten av spelarna har ju bara spelat i division ett. Ska du ta en spelare som har spelat i division ett hela sitt liv, du väljer ju inte honom som mest överskattad.

Marcus Paulsson i Mörrum pekas ut som Hockeyettans bästa spelare med 8,5 procent. Carl Wassenius i Väsby och Jesper Lindén i Mariestad är efter honom, båda med 3,9 procent.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt