Annons:

VH-forward iväg på landslagsläger – kedjekamraten stängs av

Balint Horvath har chansen att ta plats i Ungerns trupp till hockey-VM i maj. Foto: Ossian Mathiasson

VH-forward iväg på landslagsläger – kedjekamraten stängs av

Vimmerby Hockey får klara sig utan Balint Horvath och Charlie Björklund mot Tyringe på onsdag. Horvath är iväg på läger med ungerska landslaget och Björklund är avstängd. 

Annons:

Det var i början av gårdagens match borta mot Eskilstuna Linden som Charlie Björklund delade ut en oschysst tackling på en motståndarspelare bakom mål. Efter snabb domarkonferens tilldelades Charlie Björklund ett matchstraff och fick åka ut i omklädningsrummet. 

– Han kommer med 99 procents säkerhet bli avstängd med tanke på att domarna ändrade straffet från game penalty till match penalty. Han är avstängd under utredningstiden så han spelar inte mot Tyringe på onsdag, säger VH:s sportchef och assisterande tränare Pelle Johansson. 

Vad tror du själv om utgången?

– Blir man anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd brukar det bli ett par matchers avstängning. Det brukar bli lite lindrigare i Hockeyettan än vad det kanske blir i Hockeyallsvenskan och SHL med tanke på att vissa matcher omvandlas till böter. Det är absolut inget avsiktligt från Charlies sida men det hade kunnat gå jäkligt illa när det är hög fart in i sargen. Känslan är att vi accepterar straffet, säger Pelle Johansson. 

Hovath kan slå sig in i landslaget

Björklunds formstarke kedjekamrat Balint Horvath är iväg på landslagsläger med Ungern den här veckan.

– Han är iväg på en uttagning till det ungerska landslaget som är uppflyttade till A-divisionen i år. De ska ta bort sex spelare och han är fortfarande aktuell. Det är klart att han ska få chansen att försöka ta en plats så det kan vara ”once in a lifetime”, säger Johansson. 

Horvath åkte direkt från matchen i Eskilstuna till flygplatsen i Nyköping och flög därifrån och hem till Ungern. Det ungerska landslaget ska spela en turnering i italienska Bolsano senare i veckan. 

– Det är en högre nivå än vad man kan tro. Om han tar plats eller inte får vi se, men det är självklart att vi ger honom möjligheten att åka iväg. 

Varken Horvath eller Björklund är med mot Tyringe på onsdag och Pelle Johansson öppnar för att låna in en spelare. 

– Det skulle kunna bli aktuellt med ett lån. Det kan vara någon spelare som vi vill kika på till nästa säsong. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt