Annons:

Han blev historisk när VH:s J20 föll i toppmatchen

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Han blev historisk när VH:s J20 föll i toppmatchen

Det blev en snöplig förlust för Vimmerby Hockeys J20-lag i toppmatchen hemma mot HC Dalen på tisdagskvällen. Laget fick ”bara” med sig en poäng och mycket talar nu för att fajten om seriesegern är avgjord.

Annons:

HC Dalen kunde vinna matchen mot Vimmerby med 4-3 efter avgörande på straffar. Två poäng till Dalern och en poäng till Vimmerby innebär att laget från Norrahammar nu ligger en poäng före VH i tabelltoppen. Dessutom har HC Dalen två matcher kvar att spela, medan Vimmerby bara har en, borta mot Nässjö HC på lördag.

Avgjorde på straffar

Det var gästande Dalen som inledde matchen bäst och tog också ledningen med 1-0, men innan den första perioden var till ända hade Vimmerby vänt till 2-1 genom Axel Flink och Marcus Bertilsson.

I den andra perioden kvitterade Dalen innan Alexander Khanenko återigen gav VH ledningen.

Efter Dalens 3-3-mål tidigt i den tredje perioden stod sig siffrorna, förlängningen blev mållös och efter sex brända straffar kunde gästerna avgöra.

Adam blev historisk

Noterbart är att Vimmerby Hockeys back Adam Adolfsson i och med gårdagens match slog alla tiders rekord i antal spelade division 1-matcher på juniornivå. Med 125 spelade matcher gick han förbi den han tidigare delade rekordet med, nu 33-årige forwarden Johan Törndahl som spenderade större delen av sin karriär i Segeltorps IF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt