Annons:

Bäckstrand om hur VH ska studsa tillbaka:

Adam Bäckstrand (längst till höger) gjorde en bra insats mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Bäckstrand om hur VH ska studsa tillbaka: "Måste få längre anfall på dem"

Första ronden gick till Nybro Vikings. Nu åker Vimmerby Hockey hem och laddar om för ny match i Nybro i morgon. 
– Jag tror att det är viktigt att vi får längre anfall på dem, säger VH-centern Adam Bäckstrand. 

Annons:

Första semifinalmötet mellan Nybro Vikings och Vimmerby Hockey blev en jämn och underhållande tillställning inför 2 209 åskådare i Liljas Arena. Det som avgjorde mötet var Nybros effektivitet medan Vimmerby inte tog vara på chanserna som de vaskade fram i första och tredje perioden. 

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det fick ibland rätt så långa anfall på oss men vi hade koll på det mesta. Det var ett mål i powerplay, ett skott från blålinjen som gick in i mål och en i tom kasse. Vi måste också få in pucken och vi har bra lägen för att göra mål. De är jäkligt skickliga och har ett bra lag men jag tycker att vi står upp bra och försöker styra matchen. Det är det vi vill göra – hantera pucken och låta dem jaga oss, säger Adam Bäckstrand. 

Vimmerby gjorde inte mål i sitt powerplay i andra perioden men det gjorde istället Nybro. 

– Special teams är jätteviktigt i ett slutspel. Vi fick inte till det i dag, men det gäller att vi hittar tillbaka till det vi brukar göra. Då borde det trilla in någon puck.

Retur i Nybro i morgon

Nybro leder matchserien med 1–0 och i morgon är det dags för match nummer två i samma arena. Adam Bäckstrand plockar fram några punkter som VH måste förbättra i sitt spel för att få framgång. 

– Jag tror att det är viktigt att vi får längre anfall på dem. Det känns som att de käkar upp ganska tidigt i anfallen. Vi måste få längre pass, vara starka på pucken, ta oss in på mål och försöka få in någon puck, då tror jag att de kommer bli lite mer stressade. 

Adam Bäckstrand var en av Vimmerbys främsta aktörer i eftermiddagens match. 

– Min insats var helt okej, men jag vill skapa mer heta lägen. Det var lite blött vissa stunder och jag kom inte riktigt in på mål.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt