Annons:

Kvalserieklubben i ekonomisk knipa – risk för elitlicensen

Troja/Ljungby är i ekonomisk knipa. Foto: Bildbyrån

Kvalserieklubben i ekonomisk knipa – risk för elitlicensen

Troja/Ljungby jagar Hockeyallsvenskan och är ett av sex lag i den kommande kvalserien. Nu berättar klubben att man går mot ett stort underskott – och elitlicensen är i fara. 

Annons:

Troja/Ljungby åkte ur Hockeyallsvenskan förra säsongen och tog direkt sikte på att ta steget upp igen. Nu är man ett av sex lag som fortfarande har chansen att ta steget upp. 

Troja byggde en trupp, som enligt ett pressmeddelande från klubben, baserades på normala publiksiffror samt en ambition att behålla nivåerna på sponsorintäkter. 

"Publikintäkterna under hösten var låga och detsamma gällde för Allettan, som normalt lockar betydligt mer publik. Vi ser flera rapporter om underskott i Hockeysverige och konstaterar samtidigt att det finns ett flertal omvärldsfaktorer som bidrar till att det läggs mindre pengar på ishockey nu än tidigare. Även sponsorintäkterna har varit lägre än förväntat för vår del", skriver Troja/Ljungby.

Behöver nå strukturell balans

Troja skriver vidare att man i grunden är en kostnadsmedveten organisation. 

"Men det vi behöver göra nu är att anpassa våra kostnader till en ny nivå som matchar intäkterna. I det korta perspektivet behöver vi snabbt genomföra åtgärder för att nå strukturell balans i ekonomin samt säkerställa att vi klarar kraven på elitlicens. Detta arbete har påbörjats sedan en tid tillbaka men vi behöver hjälp med att frigöra oss från denna ryggsäck, via extra finansiellt stöd från våra samarbetspartners och privatpersoner", skriver klubben.

Utöver Troja/Ljungby är det Kalmar, Nybro, Piteå, Hudiksvall och Väsby som gör upp om platsen i Hockeyallsvenskan. Kvalserien inleds på torsdag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt