Annons:

AVSLÖJAR: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS SUPPORTERSPELARE

Vi kan nu avslöja vem som är Vimmerby Hockeys supporterspelare. Foto: Genrebild

AVSLÖJAR: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS SUPPORTERSPELARE

Det har spekulerats mycket om vem den supporterspelare är, som Vimmerby Hockey-fans samlar in pengar till för fullt. Sportchefen Pelle Johansson har inte velat avslöja något namn, men uppgifter från en initierad källa gör att vi nu kan berätta vem det handlar om.

Annons:

Backen Oskar Lindgren har en riktigt stark säsong i ryggen för Vimmerby Hockey (30 poäng på 41 matcher och +21 i plus/minus), och de flesta såg honom nog som förlorad till något lag högre upp i seriesystemet. Nu verkar det inte bli så i alla fall.

För en tid sedan drog VH-fansen i gång en insamling till en icke namngiven supporterspelare. För att klubben skulle kunna lösa ett kontrakt med honom var man tvungen att få ytterligare 70 000 kronor till spelarbudgeten. Hittills är man halvvägs.

Namnet på supporterspelaren har sportchefen Pelle Johansson inte velat avslöja, men det kan vi göra nu. Det handlar om just Oskar Lindgren, en uppgift vi har fått bekräftad av en initierad källa.

"Jätteroligt att spela med lillebrorsan"

Huvudpersonen själv bekräftar dock ingenting.

– Jag kan varken säga ja eller nej till det. Bollen ligger lite hos Pelle, men det är klart att jag är intresserad av en fortsättning i Vimmerby. Det hade varit jätteroligt, säger Oskar sent på torsdagskvällen.

– Jag hade en jättebra säsong senast och det lockar att spela i ett bra lag. Det betyder mycket att vi fick behålla Robin (Christoffersson) i målet, och sedan hade det varit jätteroligt att spela med lillebrorsan, säger han.

”Lillebrorsan” är Elias Lindgren, den högpresterande Lindlöven-backen, som även fick prova på spel i Hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga under säsongen, som skrev på för Vimmerby Hockey för en tid sedan.

Intresse från allsvenskan

Oskar Lindgren berättar att det har funnits intresse från hockeyallsvenska klubbar.

– Det blir ju mycket spekulationer precis efter en säsong, men absolut har det varit allsvenska klubbar som har hört av sig. Samtidigt ska allt klaffa och man ska få rätt roll. I Vimmerby vet man vad man får och vad det betyder för ens utveckling. Samtidigt har jag jobb här, en flickvän som kommer från Vimmerby och vi trivs här båda två – den sociala biten är viktig. Men som sagt, vi får se vad som händer, säger Oskar Lindgren.

Vi har sökt Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt