Annons:

Christoffersson var lugnet själv i VH-segern –

Robin Christoffersson agerade säkert mellan stolparna.

Christoffersson var lugnet själv i VH-segern – "Lite frustrerad i stunden"

Vimmerby Hockey stod för en fin insats mot ett profilstarkt Karlskrona. En av spelarna som stack ut var målvakten Robin Christoffersson, som skänkte ett lugn till VH under hela matchen.

– Vi spelade tajtare bakåt idag och då blir det lättare för mig som målvakt att jobba också, säger en leende VH-keeper efter den viktiga 2-1-segern.

Annons:

Efter två inledande förluster satte Vimmerby ned foten mot dittills obesegrade Karlskrona. 2-1-segern, och inte minst insatsen som ledde fram till den, var ett bevis på att VH mycket väl kan bli att räkna med på allvar under säsongen.

– Det här var riktigt skönt. Det känns som att vi har jagat den här segern i början av serien så det var skönt att den äntligen kom. Jag tycker att vi har spelat ganska bra i tidigare matcher också, men det lilla extra har saknats. Det hade vi den här matchen, säger Robin Christoffersson.

Spelade mer rejält

VH hade också en målvakt som spelade med stort lugn genom hela matchen.

– Det har känts bra i alla matcher jag fått spela hittills, fast det kanske har blivit några extra mål tidigare. Spelet och positioneringen har känts tryggt och säkert så det var skönt att ta med det in i den här matchen och att vi fick ta en seger.

Vimmerby hade en tung grundserie förra året och att nu få ta en seger och tysta eventuella kritiker var förstås viktigt.

– I grundserien var det riktigt dåligt förra året och vi hamnade i en dålig svacka. Vi slutade säsongen på ett väldigt bra sätt och det är många som är kvar efter förra säsongen. Den känslan har vi velat behålla och jag tycker att vi har börjat bättre i år än vad vi gjorde förra året. Vi har spelat bra, men torskat på individuella misstag helt enkelt. Nu ska vi bygga vidare på den här segern.

Vad var skillnaden idag jämfört med de två inledande förlustmatcherna?

– Jag tycker att vi var lite rejälare i den här matchen. I de tidigare matcherna har vi ändå spelat bra, men det har blivit lite slarv och vi har tappat för mycket puckar på linjerna. Idag spelade vi bättre och satte inte varandra i skiten. Vi gjorde det bra.

Nära att hålla nollan

Robin Christoffersson var drygt sex minuter ifrån att få hålla nollan.

Känner du någon bitterhet kring det?

– Såklart blev jag lite frustrerad i stunden eftersom det kunde ha varit väldigt avgörande. Enligt mig ska det inte ens vara mål där. Men i efterhand spelar det absolut ingen roll att jag släppte det målet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt