Annons:

Malmunger återvänder till gamla hemmahallen på lördag:

Vimmerbykillen Wiking Malmunger spelar J20-match med Färjestad BK mot IK Oskarshamn i Vimmerby ishall på lördag. Foto: Kjell Norlin

Malmunger återvänder till gamla hemmahallen på lördag: "Fantastiskt roligt"

Få såg Wiking Malmungers senaste framträdande i Vimmerby ishall på grund av coronapandemin. En ny chans dyker upp på lördag. Han spelar J20-match med sitt Färjestad BK mot IK Oskarshamn i hallen där hans karriär som ishockeyspelare tog sin början. 

Annons:

Wiking Malmunger lämnade moderklubben Vimmerby Hockey till förmån för Karlskrona HK inför säsongen 2019/20 och spelade för Blekingeklubben i tre säsonger innan flyttlasset gick vidare till Värmland.   

Den nu 19-årige forwarden Wiking Malmunger är inne på sin andra säsong i Färjestad BK:s J20-lag. 

– Det började lite tufft i år då jag var ljumskskadad i början av säsongen och det ledde till att jag var borta nästan hela försäsongen. Jag var tillbaka lagom till starten på seriespelet. Det var kämpigt att komma igång igen de första omgångarna. Det blir jättejobbigt när försäsongen blir förstörd på det sättet och man bara vill bygga vidare på förra säsongen som gick jäkligt bra, säger Wiking Malmunger. 

Han svarade för 34 poäng (22+12) på 48 matcher i fjol och har så här långt noterats för tolv poäng (3+9) på 28 matcher.

– Första säsongen i Färjestad är den bästa säsongen jag har gjort om man tittar rent poängmässigt. Poängen har väl inte riktigt trillat dit på samma sätt den här säsongen, men jag är mycket bättre i spelet och spelar på ett mer moget sätt. Jag tycker att det har varit riktigt bra den sista månaden. Det är skönt att det har börjat släppa, säger Wiking Malmunger.  

Spelar match i gamla hemmahallen

Färjestad ligger tvåa i den södra J20-serien och har så gott som säkrat en slutspelsplats. Grundserien avslutas med två matcher i Småland. Färjestad möter jumbon IK Oskarshamn i Oskarshamn på fredag kväll och samma lag i tidigare hemmahallen i Vimmerby på lördag.

– Som det är nu behöver vi ta en poäng till för att vara klara för spel i topp tio-serien som börjar i januari. Vi spelar för att ta in de sista sex poängen och hoppas på en andraplats i grundserien. 

Wiking Malmunger ser fram emot att spela i gamla hemmahallen igen. 

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma hem och spela igen. Jag har spelat en match hemma i Vimmerby och det var med Karlskronas A-lag mot Vimmerby. Då var det tyvärr corona och inget folk på plats i hallen. Det ska bli roligt att spela framför familj och kompisar och få komma hem och visa vilken spelare jag har blivit sedan jag lämnade klubben. 

– Vi åker ner tidigt fredag morgon för att hinna till Vimmerby och ta in på hotell innan vi åker vidare till Oskarshamn. Efter matchen i Oskarshamn åker vi tillbaka till Vimmerby för att ladda om för den andra matchen mot IKO. 

Victor Freedeke spelar i IK Oskarshamns J20-lag och laget tränas av Vimmerbysonen Philip Bertilsson. 

– Jag hade Philip (Bertilsson) som J18-tränare i Karlskrona. 

Seniorhockey nästa säsong

Färjestad är efter helgens matcher spellediga fram till slutspelsseriens start den 6 januari. 

– De fem bästa lagen i vår serie slås ihop med topp fem från norra serien. Det är just nu Luleå, Skellefteå, Brynäs, Djurgården och Leksand. Det ska bli jäkligt roligt att testa på topp tio, det har jag aldrig gjort tidigare. 

Seniorhockey är vad som väntar för Wiking Malmunger till nästa säsong. 

– Jag har lagt fokus på att göra två bra år här uppe och utvecklas till att bli så bra som möjligt inför kommande seniorspel. Jag vill slå mig in i seniorhockeyn på riktigt nästa år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt