Annons:

VSGF-seger i sista grundseriematchen – oklart om de går till alltrean

Simon Dahl gjorde en stark insats när Virserums SGF vann sista grundseriematchen mot Diö med 7–3. Foto: Arkivbild

VSGF-seger i sista grundseriematchen – oklart om de går till alltrean

Tre poäng mot Diö var ett måste för att ha chansen på alltrean. Virserums SGF vann grundseriens sista match med 7–3 och slutar trea. Nu är det ovisst om det blir alltrean eller fortsättningsserien. 
– Vi får förhoppningsvis lite mer klarhet i det i veckan, säger tränaren Pierre Gustavsson. 

Annons:

VSGF var i ledning med 2–0 efter första perioden. Gogodon Go Mccheane spräckte nollan efter drygt nio minuter och nyförvärvet Simon Dahl utökade ledningen i slutminuterna. 

– Vi gör en helt okej första period för att vara på bortaplan och leder med 2–0, säger Pierre Gustavsson. 

Diö kom ut starkt i mittperioden och lyckades komma ifatt och förbi. Drygt sju minuter in i andra perioden var VSGF:s ledning borta då Diö ledde med 3–2. Gogodon Go Mccheane kvitterade till 3–3 innan andra periodens slut. 

– Vi gick ner oss rejält, spelade inte alls bra och kom inte upp i någon vidare nivå. De gjorde tre mål, säger Pierre Gustavsson. 

Oklart om de går till alltrean

VSGF sprang ifrån till en klar seger i slutperioden. De hade två lyckade sekvenser där de gjorde två mål på kort tid. 4–3 och 5–3 kom inom loppet av 17 sekunder och 6–3 och 7–3 inom loppet av sju (!) sekunder. 

– Vi gick ut som ett annat lag och gjorde en mycket bättre period. Vi kunde spela ut eftersom vi gör några mål. Diö är ett bra hockeylag och vi visste att det skulle bli en tuff match. Jag tycker att det är en jämn match. 

Segern betyder att VSGF slutar på tredje plats och Diö på fjärde plats. Nässjö slutar tvåa och går till alltrean. Om det blir spel i alltrean eller fortsättningsserien för VSGF är i skrivande stund oklart. 

– Det är de bästa treorna som får spela alltrean och vi vet inte riktigt hur de räknar. Vi får förhoppningsvis lite mer klarhet i veckan. Jag tror att vi kommer spela två matcher innan jul. 

Dahl imponerade i återkomsten

”PG” delade ut plusbetyg till kedjekamraterna Simon Dahl, som noterades för ett mål och två assist i återkomsten, och Gogodon Go Mccheane. 

– Det är kul att Simon är tillbaka och får göra poäng. Simon och Gogodon är två duktiga och skickliga spelare och det var roligt att spela tillsammans med dem.

Kommer Simon Dahl spela med er framöver?

– Ja, han är med och kör. Han är en klasspelare på den här nivån, egentligen för bra för den här nivån. Det är kul att ha honom i laget. Det är en bra kille som är lugn, trevlig, snäll och sprider bra energi. 

Fakta

Poäng, VSGF: Gogodon Go Mccheane 3+0, Simon Dahl 1+2, Pierre Gustavsson 1+2, Patrik Barger 1+1, Simon Borgernäs 1+0, Jonathan Johansson 0+1, Noah Andersson 0+1, Daniel Öhlund 0+1, Otto Svensson 0+1, Erik Arvidsson 0+1, Theo Lundqvist 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt