Annons:

Tre nya spelare registrerade för VH – oväntat backnamn finns med

Oskar Humble, tidigare Carlsson, har registrerats för Vimmerby Hockey. Foto: Bildbyrån

Tre nya spelare registrerade för VH – oväntat backnamn finns med

Vimmerby Hockey har registrerat tre nya spelare inför att transferfönstret stänger. Det rör sig om målvakten Hubert Forsberg Zetterström, forwarden Wiking Malmunger och backen Oskar Humble. 

Annons:

Målvakten Scott Hector har åkt på en skada i baksidan. Det rör sig om en sträckning eller muskelbristning. Men VH svävar ännu på frågan om hur illa det är med honom. 

– Egentligen vet vi inte så mycket mer. Vi vet inte hur allvarligt det är eller omfattningen, men det har inte blivit så mycket mer positivt. Han blir borta ett tag, säger sportchefen Pelle Johansson.

Vad "ett tag" innebär är dock svårt att definiera. 

– Det behöver göras en magnetröntgen för att få svar på vad som är fel. 

Det här har fått effekten att VH registrerat målvakten Hubert Forsberg Zetterström. Det är en Luleåfostrad keeper som står i IK Oskarshamns J20-lag. 

– Jag har varit och tittat på honom. Han ser intressant ut. Det är Oskarshamn som sitter på kontraktet, så det är en dubbelregistrering. Han kan gå fram och tillbaka. 

Malmunger plockas in

Hur mycket Forsberg Zetterström kommer finnas med är oklart. 

– Det är svårt att veta. Ibland krockar våra spelscheman och de har också viktiga matcher. 

Under ondagskvällens derby mot Tranås blir det Robin Christoffersson och Lowe Ström som är Vimmerbys målvaktsalternativ. 

– Sedan får vi se vad som händer till helgen. Vi måste få lite mer svar kring Scott först. 

VH har också gjort en dubbelregistrering av Wiking Malmunger. Han tillhör Färjestads J20-lag. 

– Han kan gå fram och tillbaka. Det är en Vimmerbykille och det ska bli kul att få se honom i vår omgivning. Det är bra inför framtiden med tanke på att han är sistaårsjunior. 

Men är det mest ifall ni åker på skador?

– Det är jättesvårt att säga. Det är landslagsuppehåll för juniorserierna nästa vecka, men det finns säkert möjlighet att han kan vara med på träningar då. Därifrån är det upp till Hampus (Sylvegård) om Wiking är tillgänglig.

Tidigare backen registreras

Det mest överraskande namnet som registrerats är dock en rutinerad back. Det rör sig om Oskar Humble, tidigare Carlsson, som registrerats. Han avslutade karriären säsongen 2021/2022. 

– Det har att göra med transferfönstret. Går det som vi vill spelar vi länge till och då kan det finnas behov. Tanken från både Oskar och oss är det först och främst inte handlar om spel här och nu. Han finns med som backup. 

Oskar Humble har tränat med laget ett antal gånger efter jul på grund av VH:s sjukstuga.

– Han har spelat på hög nivå tidigare och är bra tränad. Det blir ett bra tillskott.

Vad som händer med backen Kevin Israelsson är inte klart.

– Där tas beslut strax före midnatt. Vi får se lite, det är Växjö som sitter på rättigheterna. 

Kritisk till fönstret

Pelle Johansson känner nu att man täckt upp för eventuella skador som kan komma. 

– Det är lustigt hur vårt transferfönster ligger. Det finns inte något lag som inte har något att spela för och då är det svårt att få loss någonting. Då får man titta utomlands, men det är ett alternativ som inte känns så aktuellt. Vi får bara acceptera läget. Vi har ett jättebra lag, men det är många matcher kvar i Allettan och det tuffar till sig. Det blir mer och mer slutspelskaraktär och det innebär alltid skador, skavanker och blåmärken. Sedan är det sjukdomstider också. Då behöver man säkra upp. Vi har killar i juniorlaget som kan komma upp och göra byten också, men spelare kommer gå åt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt