Annons:

Kaptenen jubilerade, hyllades – och fick uppleva något historiskt:

Kaptenen Jakob Karlsson hyllades inför nedsläpp mot KRIF. Foto: Simon Henriksson

Kaptenen jubilerade, hyllades – och fick uppleva något historiskt: "Blev rörd"

Lagkaptenen Jakob Karlsson hyllades inför nedsläpp för sina 400 matcher i VH-tröjan. Kaptenen var rörd och glad över den säkrade semifinalplatsen.
– Det känns stort, säger han.

Annons:

34-årige Jakob Karlsson har hunnit med mycket i sin hockeykarriär. Nu har han hunnit göra 400 matcher för moderklubben Vimmerby Hockey.

Innan nedsläpp hemma mot KRIF hyllades profilen av klubben. Han fick ta emot både en blombukett och en bortatröja med nummer 400 på ryggen.

– Det var kul, man blir lite rörd. Det är roligt att få den uppskattningen och jätteskönt att vinna i just en sådan här match. Det betydde mycket, säger han efteråt. 

Jubilaren var också högst delaktig i vändningen. Han noterades för tre assist i 3-1-segern.

– Den tredje skulle jag inte haft. Jag gjorde en svag första, men tyckte jag använde den ilskan i andra och tredje. Då var vår kedja väldigt bra och skapade mycket chanser. Men det är svårt att möta en försvarsmur, men vi skapar mycket och hittar en väg tillbaka vid 0-1 när vi gör mål i PP. Sedan kändes det som en tidsfråga, men det ska göras också. Skönt med utdelning och att vi kunde vinna matchen. 

"Känns stort"

Han tyckte segern var odiskutabelt rättvis. 

– De har nästan ingenting sista 40 och vi vinner fullt rättvist. Men det är svåra matcher när man ska möta lag som bara backar hem.

Nu har ni säkrat en semifinaplats. Vad känner du för det?

– Det känns stort. Jag är stolt över hela laget, det är jättebra gjort av oss. Det är hård konkurrens, men vi har vunnit borta, vi har vunnit när vi inte spelat på topp och vi har konsekvent hållit en hög nivå.

Blir bättre och bättre

Vimmerby har nu också stora chanser att vinna serien och därmed bli allra första lag att välja inför semifinalerna.

– Det känns kul, det trodde man kanske inte i början av veckan. Det har varit en oväntad utveckling, men vi kommer gå för det. Karlskrona borta är en jättesvår match, men vi kommer gå för det. 

Karlsson tycker själv att han börjar hitta en bättre nivå efter sin långa frånvaro tidigare i Allettan.

– Jag har haft problem efter sjukdomen, men det blir bättre och bättre. Jag tycker jag har växlat upp sista matcherna, så det är skönt att ha det med sig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt