Annons:

Levin klev fram när det behövdes – passningen till jubilaren

Eddie Levin firade med sargen efter sitt 1-1-mål. Foto: Simon Henriksson

Levin klev fram när det behövdes – passningen till jubilaren

Eddie Levin kvitterade snyggt till 1-1 och stängde matchen helt med 3-1 i tom bur. Matchhjälten var glad över att ha säkrat en semifinaplats.
– Klart vi går för att välja först nu, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey är för första gången någonsin klart för semifinal så här pass tidigt. Detta efter 3-1 hemma mot KRIF och efter en vecka där alla resultat i princip gått lagets väg. 

Men det satt hårt åt mot Eddie Levins gamla klubb KRIF. Han fick själv kliva fram genom att snyggt sätta 1-1 i powerplay och sedan stänga drabbningen helt genom ett 3-1-mål i tom bur.

Så här beskriver han själv sin kvitteringspuck:

– Det var snyggt, det var det. Väldigt skönt att få det att lossna där. Det var behövligt. Vi för spelet hela matchen, men det gäller att vara med på deras kontringar. De är starka defensivt och bra i powerplay, så det var lite frustrerande efter två perioder att vi inte gjort mål. Men vi har en bra grupp och det kändes som att vi hade kontroll. 

Avgjorde i tom bur

Nu är Eddie Levin och Vimmerby Hockey helt klart för semifinal. Där kommer man få hemmaplansfördel och laget har också förstaplatsen i egna händer inför den sista omgången. 

– Jätteskönt. Det har inte hänt tidigare, så man vet ju inte vad det innebär, men det är ju en fördel. Annars skulle inte upplägget vara så här. Det är sjukt kul. Klart vi går för att få välja först. Det är det bästa, säger han.  

Vid 3-1-målet fanns en liten möjlighet att försöka servera jubilaren Jakob Karlsson ett enkelt mål, men det var inte aktuellt.

– Nej, nej, skrattar Levin. 

Kaptenen fick dessutom ett assist han själv säger att han inte skulle haft.

– Han brukar snacka till sig assist. Nej, skämt åsido, skrattar matchhjälten. 

Att sänka sin tidigare klubb var dock inget Levin tänkte särskilt mycket på. 

– Klart man har några kompisar kvar där, men det är inget man åker och tänker på där ute. Det var bara skönt att vinna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt