Annons:

Christoffersson nollade Troja:

Robin Christoffersson höll nollan i Vimmerbys andra raka semifinalseger mot Troja. Foto: Stefan Härnström

Christoffersson nollade Troja: "Kan nästan slappna av"

Vimmerby Hockey har ett riktigt drömläge nu. 2-0 i matcher mot Troja/Ljungby och två rena matchbollar väntar.
– Det är riktigt skönt. Det var exakt det här vi ville, säger Robin Christoffersson, som höll nollan i match nummer två.

Annons:

Precis som under lördagen stod semifinalmötet mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby och vägde i slutminuterna. Elias Lindgren satte 1-0 och Eddie Levin placerade dit tvåan i tom bur.

Längst bak stod Robin Christoffersson och motade samtliga 19 skott Troja fick iväg på mål. 

– Det här var riktigt skönt. Det var exakt det här vi ville. Nu har vi tagit två raka hemma och kan nästan slappna av en match borta. Jag trivs som fan i den hallen och har varit bra där tidigare, så det känns positivt. Jag tycker om att spela där, VH-målvakten. 

Fjolårets givna etta har klivit fram när det behövts som mest. Inte minst med tanke på Scott Hectors skada, men han har också svarat för viktiga räddningar i båda holmgångarna hittills.

– Jag tycker det har gått bra hela Allettan och speciellt nu på slutet. Det har varit stabilt. Jag har fått steppa upp och har krav på mig själv att visa att jag är en stabil etta. Jag vet att jag kan det och det är viktigt för laget att känna sig trygga med att jag är där bak. 

Klar etta förra säsongen

Som nämnts var Christoffersson klar etta förra säsongen. Den här har varit annorlunda. Men det är inget som stör honom nämnvärt. 

– Scott och jag funkar bra ihop och peppar varandra. Det har varit mer hälften, hälften och båda har spelat bra. Det är inga konstigheter. Har han varit bra så ska han spela och har jag varit bra så ska jag spela. Han peppar mig jättemycket nu och gör det han kan. 

Men det är lite roligare att kunna fira med fansen efter att ha hållit nollan på isen?

– Det är klart det är en helt annan sak att vara på isen, men är man backup får man försöka bidra och påverka med energi på andra sätt. 

Aldrig nått kvalserien

Båda matcherna har avgjorts sent till Vimmerbys fördel. 

– Det har varit tajta matcher och vi har presterat i vissa perioder. Ibland tappar vi momentum, men jag tycker vi för den här matchserien och vi har varit starka i tredje. 

Vimmerby har aldrig nått kvalserien. Nu har ni tre matcher på er. Hur bra läge har ni?

– Det är ett jäkligt bra läge. Man går bara och tänker på den där kvalserien och kommer lägga allt på det här nu. Det handlar om att vila lite, träna på och sedan tuta och köra på onsdag. 

Vad talar för att ni löser det här?

– Allt talar för det. Vi har en bra känsla och tro i gruppen. Vi har en bra känsla över att vi ska ta första matchen där nere.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt