Annons:

VH övervann spöket för att nå kvalserien:

Vimmerby Hockey-backen William Dageryd firar kvalserieplatsen tillsammans med lagkamraterna och de tillresta supportrarna i Ljungby Arena. Foto: Ossian Mathiasson

VH övervann spöket för att nå kvalserien: "Början på något bra"

Den långa väntan är över. Vimmerby Hockey har kvalificerat sig för kvalserien till Hockeyallsvenskan. William Dageryd, framspelare till Eddie Levins 1–1, var glad och lättad efter slutsignalen.

Annons:

Vimmerby Hockey har efter många år av tappra försök tagit sig förbi det sista steget innan kvalserien och ska nu göra upp med fem andra lag om en plats i Hockeyallsvenskan under våren.  

Förbannelsen är bruten efter att ha skickat ut Troja/Ljungby med 3–0 i matcher. 

Nyckelspelaren William Dageryd var en av många glada VH-spelare efter avancemanget. 

– Vi har början på något bra här. Hela laget chippar in och verkligen bidrar, säger han. 

Vad tror du om era chanser i kvalserien?

– Jag tror att de är väldigt goda. Vi har inte förlorat mycket den här säsongen. Det kommer bli jämnt och det är många bra lag. 

"Kommit ihop som en grupp"

William Dageryd är inne på sitt tredje år i Vimmerby och har fått vara med om två bittra uttåg, först mot Väsby för två år sedan och sedan mot Nybro i fjol. Nu behöver han och lagkamraterna inte tänka på det längre.

– Det känns som att det har varit ett spöke med sista steget och ta sig till kvalserien. Det är väldigt skönt och roligt att vi har kommit över det. Nu är det bara att köra och gasa, säger Dageryd. 

Vad ser du för bidragande faktorer till avancemanget?

– Vi var jäkligt nära förra året mot Nybro och det känns som att vi har byggt vidare på det vi började från den säsongen och fått in många bra nyförvärv som gör jobbet. Vi har också kommit ihop som en grupp och alla kämpar för varandra och ser till att vi löser det.

Semifinalserien mot Troja/Ljungby har bestått av idel jämna och täta matcher och VH har gått vinnande ur samtliga matcher.

– Det är en otrolig styrka. Om man kollar båda matcherna i Vimmerby så står det och väger i princip hela matcherna. Det kan sluta åt vilket håll som helst, så det är otroligt skönt att vi kan få med oss de här studsarna och dra det längsta strået.

Backparet med dubbel-William, Dageryd och Alftberg, fortsätter rada upp vassa prestationer. Gårdagens match i Ljungby Arena var inget undantag. 

– Jag och ”Wille” spelar jäkligt bra och hittar en bra kemi. Det känns stabilt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt