Annons:

VH behöver jaga bort spöket i måstematchen:

Lagkaptenen Jakob Karlsson ser bortamatchen mot Kristianstads IK som den största och viktigaste hittills. Foto: Arkivbild

VH behöver jaga bort spöket i måstematchen: "Får inte bara spela med hjärtat"

Han har spelat många viktiga matcher i sin långa karriär. Kanske är kvällens kvalseriemöte med Kristianstads IK ändå det största?
– För mig personligen betyder alla säsonger med Vimmerby mest. Så vi måste sikta på att göra vårt livs match, säger kaptenen Jakob Karlsson.

Annons:

Fem poäng bakom och tre omgångar kvar. När Vimmerby Hockey åker till Skåne på tisdagen för match mot mardrömsmotståndet Kristianstads IK är det kniven mot strupen-läge. 

VH måste vinna och jaga bort det där Kristianstadsspöket om drömmen om avancemang till Hockeyallsvenskan ska hållas vid liv. 

– Det är utmanande och en anspänning. Det är fantastiskt roligt när man fortfarande har chansen. Man kollar spelprogram och ser vägar för att det ska gå. Vinner vi i dag öppnar hela serien upp sig totalt, säger Vimmerby Hockeys ikon och lagkapten Jakob Karlsson. 

Han har spelat många betydelsefulla matcher i Hockeyallsvenskan och kvalserien tidigare. Men aldrig med sitt kära Vimmerby. 

– För mig personligen betyder alla säsonger med Vimmerby mest. Så vi måste sikta på att göra vårt livs match och satsa allt vi har för att göra det så bra som möjligt. När vi har spelat avgörande matcher tidigare har vi kanske spelat för mycket med hjärtat eftersom man vill så mycket. Man måste hålla huvudet kallt och ta kloka beslut. Kristianstad har ett fantastiskt PP och är alltid heta på att försöka påverka domarna. 

Största matchen

Han ser det som kanske klubbens största match genom tiderna. 

– Det är kanske en av de största vi spelat. Vinner vi så har vi verkligen slagläge. Kristianstad har en tuff avslutning och vinner vi i dag så blir det en jobbig resa upp till Hudik för dem. Sedan har de Brödernas hemma. Det är också svårt. Det här är en nyckelmatch för både oss och dem. Ju närmare ett avancemang det är desto större är matchen och under min tid är det här den största och viktigaste matchen. Klarar vi att vinna den så ser det intressant ut. 

Fakta är fakta och i det här fallet talar all fakta för att Kristianstad ska hänga av Vimmerby och lämna kvar tigrarna i Hockeyettan. Kristianstad har vunnit samtliga fem matcher mellan lagen hittills. 

– Jag tycker att när vi har varit på topp så har vi bäst spel i serien. Det handlar om att ta bort individuella misstag och höja lägstanivån. Vi måste försöka få till samma matchbild som senast, vara noga med pucken, få fart i spelet och attackera i de första ingångarna. Vi behöver få Ragnewall (Victor) att flytta på sig. Han har gjort otroliga matcher mot oss, men när man ser highligts har han också släppt billiga puckar här och där. I en sådan här match är det extra viktigt med en bra start och att få första målet. Mentalt kan det vara viktigt att få hål på dem, men vi ser samtidigt hur bra vi hanterar andra och tredje perioden mot Hudiksvall senast. Det var jättestarkt av oss. Vi behöver samma beslutsamhet i dag.

"Helt annat läge nu"

Jakob Karlsson hyllar Kristianstad som ett mycket kompetent lag.

– Det är ett halvt tilltänkt allsvenskt lag. Med ettans mått mätt är det ett superbra lag och det känns som att de kanske gjort sina bästa matcher mot oss. För oss handlar det om att nå upp till absolut maximal nivå.

I hemmamatchen i kvalserien föll VH med 0-1. Detta trots att man förde spelet och endast släppte till 12 skott.

– Det är en av de bästa matcherna vi gjort i den här klubben under mina år. Vi vinner den matchen åtta av tio gånger. Även hemmamatcherna mot Brödernas och Hudik har varit jättebra. Det var lite klumpigt att tappa poäng mot Piteå hemma och Halmstad borta var inte så dåligt som resultatet visade. I första omgången mot Piteå var det platt fall och vi lärde oss mycket av den insatsen. 

Det handlade om vissa bitar i spelet som man snabbt korrigerade. 

– Vi tog till oss det direkt och efter det har vi spelat bra hockey nästan hela vägen. Hade vi tagit tre poäng hemma mot Kristianstad hade det varit ett helt annat läge nu.

Enligt Hampus Sylvegård åker VH med exakt samma lag som betvingade Hudiksvall på hemmais i lördags.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt