Annons:

Backen såg inte målet:

William Dageryd var en av många hjältar i VH-segern mot Brödernas/Väsby. Foto: Arkivbild

Backen såg inte målet: "Kollade ner i isen"

Vimmerby Hockey har chansen att nå Hockeyallsvenskan inför kvalseriens slutomgång. Detta efter en perfekt regisserad avslutning borta mot Brödernas/Väsby.
– Helt ärligt satt jag och kollade ner i isen och hoppades att han skulle hinna skjuta, säger William Dageryd om kaptenens 4-3-mål.

Annons:

William Dageryd är en av många hjältar i gul tröja den här kvällen. Hans Vimmerby Hockey lyckades, efter ett närmast osannolikt drama, vinna med 4-3 borta mot Brödernas/Väsby samtidigt som resultatet mellan Hudiksvall och Kristianstad gick precis den väg man önskat.

– Vad ska man säga? Vi kan tacka Väsby för att de tar ut keepern där, säger William Dageryd efteråt. 

Han var då fullt medveten om att Hudikskvall utjämnat till 4-4. 

– Lite av taktiken på förhand var ju att vi visste att Väsby var tvunget att vinna. Vi visste att de skulle gå för det, så det var skönt att vi kunde avgöra där.

Vad kände du när Jakob Karlsson åkte ut med drygt två minuter kvar?

– Då blev man inte superglad och vi fick kämpa i boxplay där, men nu i efterhand var det ju nästan taktiskt av honom, säger Dageryd och skrattar. 

Hur upplevde du sekunddramat när han avgjorde?

– Helt ärligt så satt jag och kollade ner i isen och bara hoppades att han skulle hinna skjuta innan klockan slog över.

"Inga krusiduller"

Det gjorde han – med en sekunds marginal. Det gör att drömmen om att avancera till Hockeyallsvenskan lever i allra högsta grad inför kvalseriens avslutande runda.

– Det är inga krusiduller. Vi ska ut och vinna på lördag och så länge vi vinner, så har vi gjort allt i vår makt. Jag tycker inte vi gör vår bästa match i dag, men vi håller ändå ifrån rätt bra tycker jag. 

Hur ser du på att ni tre lag med något att spela för möter tre lag som är ute ur leken?

– Jag kan tänka mig att man vill gå ut och sabotera för laget man möter om man inte har något att spela för. Så hade jag känt och det kommer inte bli några lätta matcher på lördag. Det kommer vara kämpigt för alla. 

Om 48 timmar kan Vimmerby vara ett allsvenskt lag. Hur vore det att uppleva det?

– Jag vet inte om man vågar spekulera något kring det. Vi får bara se till att göra en bra match och det är fullt fokus på det. Sedan får vi se vad som händer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt