Annons:

Hockeyallsvenskans vd om Vimmerbys bedrift:

Gabriel Monidelle är vd för Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskans vd om Vimmerbys bedrift: "Blir en jätteomställning"

Baksmällan var kanske inte så tung när Vimmerby Hockey vaknade upp till en ny vecka efter helgens osannolika avancemang till Hockeyallsvenskan. Spel i landets näst högsta division väntar i vinter.
– Det blir en jätteomställning för Vimmerby, säger Hockeyallsvenskans vd Gabriel Monidelle.

Annons:

För en vecka sedan hade tankarna på att Vimmerby Hockey nu skulle vara ett hockeyallsvenskt lag känts otänkbara. Men i tisdags åkte Vimmerby till Kristianstad och slog sitt mardrömsmotstånd den här säsongen. I torsdags avgjorde man med en sekund kvar borta mot Brödernas/Väsby och i lördags krossade man Halmstad med hela 8-1. 

Allt gick Vimmerbys väg den sista tiden och glädjen och firandet på isen visste inga gränser. Det fortsatte sedan för spelare, ledare och supportrar på Stadshotellet hela natten.

Förmodligen kändes inte baksmällan så tung för någon i går efter avancemanget till Hockeyallsvenskan. Gabriel Monidelle är vd för Hockeyallsvenskan och följde förstås hela kvalserien på nära håll.

– Kvalserien till Hockeyallsvenskan har en förmåga att vara osannolikt spännande. Så var det även i år. Det blev kanske inte samma sekundstrid som förra året, men det var verkligen en kamp in på mållinjen. De jag har pratat med som kan Hockeyettan mer än mig har sagt att Vimmerby varit riktigt bra, så det är inte oväntat så. Men det är klart att Kristianstad och Hudik också såg starka ut, säger Gabriel Monidelle, vd för Hockeyallsvenskan. 

Vad säger du om att just Vimmerby avancerade till er liga?

– Det är jättekul, verkligen superskoj. Det är alltid roligt med nya klubbar som vi inte riktigt känner till. Det är det som är så härligt med det svenska systemet att man kan gå upp mellan divisionerna. 

"En jätteomställning"

När Vimmerby nu vaknade upp efter helgens baksmälla börjar arbetet för en helt ny vardag, där ett lag och framför allt en hel förening ska formas för Hockeyallsvenskan.

– Det är en jätteomställning och helt nya möjligheter och förutsättningar. Att gå från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är ett större hopp än att gå från oss till SHL. Det blir förhoppningsvis fantastiskt för supportrarna och klubben att ta nästa steg och ömsa skinn, säger Gabriel Monidelle.

Hur svårt skulle du säga att det är att etablera sig för en nykomling som Vimmerby?

– Det är svårt. Allt handlar om hur man jobbat i klubben, inte bara de sista månaderna, utan långsiktigt med vilka visioner och ambitioner man har. Hur ser organisationen kring klubben ut? Hur är man i styrelsen? Vem är klubbdirektör, vem säljer biljetter, hur lägger man upp sina matcharrangemang, kommunikation och marknadsföring? Det handlar om att leva upp till ribban man själv lägger. Vi vill att alla våra klubbar ska vara stora, starka, stabila och hållbara oavsett i vilken stad man finns eller vilken arena man har. Allt handlar om att vara så stabila som möjligt utifrån sin kostym.

Kommer snart hit för ett besök

Frågan många nu ställer sig är förstås vilka krav som kommer ställas på Vimmerby Hockey. Håller hallen för spel i den nästa högsta divisionen? Det är bara en av otaliga frågor som kan ställas. 

– Det man ska komma ihåg är att det kommer krav från två olika håll. De primära kraven och riktlinjerna kommer från Svenska Ishockeyförbundet. Våra krav är inte så många. Det handlar framför allt om att möjliggöra för tv-produktionen och då kan det handla om belysning, kameraplattform och så vidare. Sedan har förbundet sina krav och det kan jag inte svara för alls. Jag kan exempelvis inte Vimmerbys arena. 

Hockeyallsvenskan ska nu inom kort komma till Vimmerby. 

– Jag har haft snabb sms-kontakt med Pelle (Johansson, sportchef) och vi ska ha ett digitalt möte inom kort. Sedan kommer vi komma ned till Vimmerby så fort det passar. Det blir inom en till två veckor och då kommer vi och förbundet ned tillsammans för att kika på anläggningen och gå igenom den i detalj. Då kommer folk från klubben och kommunen också vara med. 

Vad kan ni hjälpa till med?

– Vi kommer prata mycket om det organisatoriska och hur vi vill få in klubben i ligaarbetet. Det handlar om allt från sponsorskap till att sälja biljetter samt kommunikation och marknadsföring. Det finns hjälpmedel för att komma in i det. För vår del är som sagt det viktigaste att tv-produktionen kan fungera på bästa sätt och sedan har förbundet sina krav. 

"Ny ekonomisk verklighet"

För Vimmerbys del blir det nu helt andra förutsättningar tack vare tv-avtalet, som kommer ge klubben en helt ny plattform att stå på. 

– Det blir en ny ekonomisk verklighet. Förhoppningsvis blir det spännande för Vimmerby och vi får hoppas att de använder pengarna på bästa möjliga sätt.

Vi har sökt förbundet under måndagsförmiddagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt