Annons:

Vass värvning av Kalmar HC – IKO värvar från ettan

Henrik Nilsson byter Ungern mot spel i Kalmar HC. Foto: Bildbyrån

Vass värvning av Kalmar HC – IKO värvar från ettan

Kalmar HC har gjort klart med ett starkt nyförvärv inför kommande säsong. Välmeriterade backen Henrik Nilsson ansluter från ungerska ligan.

Annons:

Nilsson är 32 år och välväxt rightarback med hela 210 matcher i SHL på meritlistan. Han har även spelat i Liiga i Finland och cirka 100 matcher i Hockeyallsvenskan. När KHC-sportchefen Daniel Stolt basade över IK Oskarshamn spelade Nilsson där.

– Det ska bli otroligt kul och inspirerande att flytta hem till Sverige och spela för Kalmar HC. Hoppas vi kan fortsätta på resan som klubben startat! Säger Nilsson till klubbens sociala medier.

Daniel Stolt:

– Henke är en pålitlig tvåvägsback med ledaregenskaper som vi kommer ha stor nytta av. Den erfarenhet och rutin som Henke byggt på sig under åren kommer bli viktig för oss. Det ska bli riktigt kul att jobba ihop med Henke igen!

"Tagit steg i år"

Även konkurrenten IK Oskarshamn har rekryterat under senaste dagarna. Georg Weigelt hämtas från Kristianstads IK, där han hade en mycket framstående roll gångna säsongen.

– I Georg får vi en spelare som kan balansera upp i båda riktningarna. Han har tagit steg i år när han fått vara med och bidra offensivt, och sen tidigare skapat sig erfarenhet i SHL i det mer defensiva spelet. En mångsidig center som vill uppåt i karriären, och passar bra in i vårt pussel, säger Oscar Alsenfelt. 

Utöver det har Alsenfelt även plockat in kanadensiske backen Kade Landry.

– Kade är en kille med bra storlek och bra skridskoåkning, som även kan hantera pucken väl. När vi ser på Kade som hockeyspelare så ser vi en kille som vi tror passar bra in i det svenska spelet och den större rinken. En väldigt sympatisk kille som inget hellre ville än att komma till Sverige och Oskarshamn, säger Alsenfelt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt