Annons:

TUNGT TRÄNARNAMN NOBBAR VIMMERBY

Björklövens tidigare tränare Viktor Stråhle nobbar Vimmerby Hockey. Foto: Bildbyrån

TUNGT TRÄNARNAMN NOBBAR VIMMERBY

I förra veckan kom uppgifter om att Vimmerby Hockey var intresserade av det tunga tränarnamnet Viktor Stråhle. Nu kan vi avslöja att Björklövens tidigare tränare nobbar VH.
– Han har tackat nej till fortsatt diskussion med oss, säger sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

För en månad sedan fick Viktor Stråhle lämna Björklöven. Han kan dock göra vad han vill i två år. Så länge är Björklöven nämligen skyldiga att betala honom lön, enligt MrMadhawk på Expressen. 

I förra veckan uppgav just MrMadhawk att Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson träffat Viktor Stråhle. Enligt Expressens uppgifter hade Stråhle fått ett kontraktsförslag om Vimmerby.

Viktor Stråhle ville inte kommentera uppgifterna, men nu kan Dagens Vimmerby avslöja att det tunga tränarnamnet sagt nej till Vimmerby.

– Det är inte aktuellt. Vi har träffats, det har vi, men hur aktuellt det har varit... Från mitt håll, i och med att vi har träffats, så är det klart att det funnits ett intresse, säger Pelle Johansson. 

Vem har nobbat vem?

– Han har tackat nej till fortsatt diskussion med oss. 

Hade kunnat hyra honom

Eftersom Stråhle har avtal med Björklöven hade det funnits vissa praktiska detaljer att lösa. 

– Det är Björklöven som sitter på rättigheterna till honom. 

Så ni hade behövt köpa ut honom?

– Ja, eller hyrt honom. Vi kom aldrig så långt att jag kontaktade Björklöven, så jag vet faktiskt inte hur nära det var. 

Känner ingen press

Att sportchefen nu är tillbaka på ruta ett vill han dock inte medge.

– Nä, jag har andra namn jag jobbar med. Det kommer lösa sig. 

Är det samma kaliber på dessa?

– Kaliber och kaliber. Det kommer vara en kompetent tränare. Sedan vet jag inte om en tränare är bättre eller sämre bara för att man stått i ett visst bås. Det handlar om att man ska passa in i hur vi vill ha det och spela snarare än att man stått i ett NHL- eller SHL-bås tidigare. 

Känner du av pressen utifrån att få in en tränare i närtid?

– Det är mest ni i media som frågar. Jag har inte fått speciellt mycket frågor från spelare om det. Jag är helt övertygad om att det kommer stå två tränare på isen i augusti. 

Känner du inte att det är någon brådska?

– Klart jag vill ha någon att jobba med, men jag känner ingen press utifrån kring det över huvud taget. Det är mer att jag vill ha någon att bolla med kring vilka spelare man ska plocka in. 

När tror du att någon kommer vara på plats?

– Innan 1 augusti. Jag hade jättegärna haft det klart, men kan inte heller ta första bästa. Det måste vara någon som känns rätt. Det är viktigare än något annat. Det får ta den tid det tar, för jag vill inte gå fel på en tränare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt