Annons:

Så ser nyförvärvet på att komma till Vimmerby:

Jesper Broeng ser fram emot att komma till Vimmerby och vill ta ett större ansvar. Foto: Bildbyrån

Så ser nyförvärvet på att komma till Vimmerby: "En spelare att lita på"

Vimmerby Hockey har presenterat sitt första nyförvärv. Jesper Broeng, 25, ansluter till klubben från Kalmar HC.
– Jag vill vara en back att lita på i alla tre zoner, säger Broeng.

Annons:

Jesper Broeng har tidigare varit en poängproducerande bank i såväl Lindlöven som Mariestad i Hockeyettan. Inför den förra säsongen tog han klivet till Kalmar HC för sin första hela säsong i Hockeyallsvenskan. 

Det blev blott nio poäng på 37 matcher, men desto mer nöjd var han själv över sin plusminusstatistik. Han gick plus 16 i Kalmar.

– Det var en väldigt lärorik och rolig säsong för mig. Det var kul att komma upp och möta de etablerade lagen och känna att man kan mäta sig med dem. Jag hade inte samma tydliga roll i Kalmar som jag har haft i Hockeyettan och det lärde jag mig mycket av. Jag fick en till dimension i mitt defensiva spel och det visade sig i min plusminus som var väldigt bra, säger Jesper Broeng. 

Hoppas du kunna ta nästa steg och bli en poängproducerande back även i Hockeyallsvenskan?

– Det hoppas man alltid på, men framför allt vill jag spela stabilt och vara pålitlig. Jag vill ge ett stabilt spel över hela banan och vara en back att lita på i alla tre zoner. Där tog jag stora kliv förra säsongen. 

Inte mött Vimmerby mycket

Att lämna Kalmar är tudelat för honom.

– Vi diskuterade och jag blev erbjuden ett kontrakt, men vi kunde inte komma överens helt enkelt. Då fick jag leta nytt och då blev det Vimmerby. Det känns jättebra. 

Faktum är att han, trots många år i Hockeyettan, inte ställts mot VH i särskilt stor utsträckning.

– Jag har bara mött dem en säsong, men då var snacket om att det gick väldigt fort när man kom till Vimmerby och uppenbarligen var det en riktigt bra säsong som man gjorde. Det var kanske inte vad man räknat med, men det är häftigt. 

Han är bekant med en del av truppen sedan tidigare. 

– Jag vet ju bara vilka som är presenterade så här långt och då känner jag Elias Lindgren lite grann. Vi lirade ihop i Lindlöven. Det snackas ju om Wistén (Ludwig) också och han känner jag med sedan tidigare. 

"Vill ta större ansvar"

Många lär döma ut Vimmerby och tippa laget sist i serien. 

– Så blir det ju säkerligen, men nu vet man ju inte hur laget ser ut. Jag räknar med att vi kommer ihop oss lag och strävar efter att tävla i varje match. I Kalmar slog vi alla lag utom Björklöven och Brynäs och jag tror att vi kan rå på de flesta lag. 

Han hoppas nu kunna ta ytterligare kliv som spelare själv och ta en större roll.

– Jag vill försöka ta större ansvar, vara stabil och pålitlig över hela banan. Jag hoppas även kunna bidra en del offensivt och kommer själv vilja slå alla lag. Sedan har jag ingen aning om klubbens målsättningar, men alla lär döma ut oss och det lär väl handla om att motbevisa dem och hålla oss kvar.

Flytten till Vimmerby går någon gång senare i sommar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt