Annons:

Västerviks IK värvar före detta Vimmerby Hockey-bjässe

Foto: Arkivbild

Västerviks IK värvar före detta Vimmerby Hockey-bjässe

Västerviks IK värvar forwardsbjässen Robin Höglund, tidigare i bland annat Vimmerby Hockey. Men inte bara som spelare, utan Robin ska också fungera som säljare för VIK.

Annons:

Robin Höglund är en välväxt (191 centimeter och 102 kilo) powerforward som spelade i Borås HC den gångna säsongen, där han gjorde 15 poäng (7+8) på 31 matcher. Dessförinnan har han spelat i en rad klubbar i Hockeyettan, bland annat i Vimmerby 2017-2019, samt gjort flera säsonger i olika ligor i USA.

– Vi är väldigt glada att Robin valde att komma till oss. Robin är en stor stark powerforward som kommer till jobbet och krigar för klubbmärket varje dag. Det är en kille man älskar att ha i sitt lag men som man hatar att möta. Han har respekt med sig i hockeyettan och det är nog många som tittar en extra gång när Robin är inne på isen och det ska vi också dra nytta av på rätt sätt, säger sportchef Victor Öhman i ett pressmeddelande.

– Man ska inte glömma att han också kan göra mycket annat, han gör en hel del poäng och har ledaregenskaper och rutin som vi kommer att ha stor nytta av i vår trupp, säger Öhman.

"Stärka VIK:s position"

Robin är dock inte värvad till Västervik enbart som spelare, utan han kommer också förstärka säljorganisationen bredvid försäljningschef Fredrik Stoltz.

– Jag är glad att vi kan förstärka säljsidan med Robin. Kul att ha en aktiv spelare som kan vara med och jobba för att stärka VIK’s position hos sponsorer, allmänhet med mera. Vi har som mål att vara mycket mer aktiva ute hos partners. Robin är mer än kvalificerad, under hans tid i USA pluggade han Business marketing i University of Maine & University of Minnesota, vilket jag hoppas vi ska ha nytta av, säger Stoltz i pressmeddelandet.

Kontraktet med Robin Höglund är skrivet på 1+1 år

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt