Annons:

Match i matchen mellan poängkungarna: ”Får se till att hänga några kassar”

Jesper Kokkonen har varit glödhet den senaste tiden. Foto: Linus Johansson

Match i matchen mellan poängkungarna: ”Får se till att hänga några kassar”

Matchen mellan Vimmerby och Kristianstad är viktig i jakten på en plats i kommande alletta. Men det är också en match där fyra av seriens vassaste offensiva spelare ställs mot varandra.
– Vi får se till att hänga dit några kassar, säger Vimmerbys Jesper Kokkonen.

Annons:

Jesper Kokkonen och Markus Modigs har vräkt in poäng för Vimmerby så här långt in på säsongen. Modigs är fyra i den södra Hockeyettans poängliga med 23 poäng (14+9). Kokkonen placerar sig som femma med 22 poäng (13+9).

Jesper Kokkonen hade en lite trög start på säsongen, men har växlat upp rejält efter att han placerats i en kedja med Jakob Karlsson och Markus Modigs.

– Det känns bra och det är två riktigt bra spelare jag får spela med. Vi har hittat en kemi mellan oss och nu gäller det att vi håller uppe den, säger Jesper Kokkonen.

Vad är anledningen till att det funkar så bra?

– Jag vet inte riktigt. Men vi tänker hockey på att liknande sätt och vill göra varandra bättre. Och så jobbar vi hårt tillsammans i anfallszonen och har en hög fart.

Tuff kamp

Kedjan med Karlsson, Modigs och Kokkonen är just nu en av de formstarkaste i serien.

– Vi har ju gjort de flesta av lagets mål i de senaste matcherna. Det är lite så att lossnar det så lossnar det rejält.

Problemet för Vimmerby? I dagens motståndarlag finns två spelare som har varit ännu vassare så här långt, inte minst i powerplay. Kristianstads Fredrik Hansson toppar poängligan med sina 30 poäng (11+19) före lagkamraten Johan Skinnars, 27 poäng (11+16).

– Det är klart att de har sin förstaline med Hansson och Skinnars som har varit riktigt heta. Sen har de skickliga spelare rakt igenom. Och de är ruskigt bra i powerplay, konstaterar Jesper Kokkonen.

Hur ser du på kampen mellan dig och Modigs och Hansson/Skinnars?

– När vi får lägen ska vi hänga dit puckarna lite fler gånger än vad de gör, skrattar Jesper Kokkonen.

På väg åt rätt håll

VH-liraren tror på en sevärd match i eftermiddag.

– Det blir en tuff uppgift och det gäller att vi är på tå i 60 minuter. Det kommer säkert att bli en bra match med många individuellt skickliga spelare.

I tabellen är Kristianstad just nu tvåa och Vimmerby femma, men bara tre poäng skiljer mellan lagen.

Jesper Kokkonen är inte nöjd med det som Vimmerby har presterat hittills.

– Det har varit för dåligt helt enkelt. Vi måste bli stabilare och i egen zon måste vi höja oss rejält. Vi har slarvat för mycket vid linjerna och måste lära oss att nöja oss med det enkla ibland.

Tycker du att ni är på väg åt rätt håll?

– Det tycker jag. I senaste matchen (4-0 mot Helsingborg) såg det stabilt ut rakt igenom. Och det var skönt att vi fick en nolla bakåt, säger Jesper Kokkonen.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt