Annons:

Kemin i förstakedjan kan bli guld värd: ”Siktar mot kvalserien”

Jesper Kokkonen vill fortsätta jubla i Allettan. Foto: Linus Johansson

Kemin i förstakedjan kan bli guld värd: ”Siktar mot kvalserien”

Vimmerby Hockey gjorde som förra säsongen och säkrade allettan-biljetten först i den sista omgången i grundserien. Det oroar inte publikfavoriten Jesper Kokkonen.
– Vi siktar mot kvalserien, säger VH:s poängkung inför starten av Allettan.

Annons:

Förra säsongen säkrade Vimmerby allettanplatsen efter att ha bortabesegrat Kristianstad i den allra sista omgången i grundserien. Historien upprepade sig i år. Den här gången var det tre hemmapoäng mot Halmstad i den sista omgången som tog VH till Allettan.

Behöver höja sig

Vimmerby har bjudit på en ojämn insats under grundserien. Den absoluta toppen kom i 4-1-segern mot Kristianstad. Det har blandats med rent usla insatser som den mot Dalen, förlust med 5-1.

– Spelet har inte suttit riktigt. Det var ganska sent i grundserien som det började sitta hyfsat. Att vi till slut tog oss till Allettan var bara en stor lättnad. Att det avgörs i sista matchen är ju inget man vill, men det var bara att gilla läget, säger Jesper Kokkonen.

Finns det mer att plocka fram?

– Känslan är att vissa spelare kan höja sig individuellt och sen gäller det att hitta kedjor som funkar. Gör vi det så vet vi hur bra vi kan vara.

Andrakedjan kom igång

VH:s överlägset bästa enhet under grundserien var den med Jakob Karlsson, Jesper Kokkonen och Markus Modigs. Kokkonen har stundtals varit riktigt het och hans 32 poäng gör att säsongen 2017/18 redan är hans poängmässigt bästa i Vimmerbytröjan.

– Det har känts bra. Det har blivit en del poäng och jag trivs med de jag spelar med. Jag hoppas att vi kan fortsätta likadant, säger Jesper Kokkonen.

Under slutet av grundserien började även andrafemman med Hampus Harlestam, Pontus Johansson och Sebastian Åkesson leverera.

– Skönt att vi fick igång dem också, de var riktigt bra mot slutet. Kan vi i första fortsätta spela lika bra och andra leverera så kan det gå riktigt långt.

”Lite starkare lag”

Förra säsongen tog sig Vimmerby som bekant till playoff 3, det sista steget innan kvalserien till Hockeyallsvenskan. Tanken i år är att ta det ännu ett steg.

– Vi har en bra känsla i gruppen och det känns som att vi har ett lite starkare lag i år.

Ni inleder Allettan med dubbla matcher mot Nybro. Tankar kring det?

– Det ska bli jäkligt kul och förhoppningsvis blir det mycket publik på de matcherna. Jag tror det kommer handla om att göra två riktigt bra krigarinsatser, säger Jesper Kokkonen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt