Annons:

VH:s drag: Träning vid klockan sex – på morgonen

Vimmerby går för sin tredje raka seger i kväll. Foto: Linus Johansson

VH:s drag: Träning vid klockan sex – på morgonen

Vimmerby Hockeys spelare och ledare har några tuffa dagar framför sig. Dagar som bland annat innehåller en träning vid klockan sex på morgonen!
– Vi tror att det är det bästa den här gången, säger VH-tränaren Morgan Persson.

Annons:

Hudiksvall borta i kväll, Väsby hemma på fredag och Kallinge/Ronneby borta på söndag. Vimmerby Hockey har minst sagt hektiska dagar framför sig.

Ett så tajt spelschema i sig kan förstås låta tufft. Men det slutar inte där. Den klart tuffaste perioden under de här dagarna är VH inne i just nu. Vid klockan halv nio i morse lämnade bussen Vimmerby för att ta sig de 60 milen upp till Hudiksvall och match i kväll.

– Vi har planerat för både lunchstopp, fikastopp och ett promenadstopp, säger Morgan Persson.

Träning vid hemkomst

Direkt efter matchen sätter sig spelare och ledare i bussen för att ta sig de 60 milen hem till Vimmerby. Om spelarna får lägga sig i sängen direkt när de kommer hem? Inte alls. Runt klockan sex på morgonen väntar istället isträning i Vimmerby ishall.

– Ja, tanken är att gå på is direkt när vi kommer hem på torsdag morgon. Då tänker vi att vi ska köra av oss matchen och bussresan. Sen får spelarna en chans att vila och återhämta sig hela dagen.

Är det vanligt att göra på det sättet?

– Jag vet inte hur vanligt det är. Men vi tror att det är bäst för oss den här gången eftersom vi har tre så täta matcher.

Hur ser veckan i övrigt ut med träningar?

– Vi kommer att ha en morgonvärmning på fredag morgon och vi har också en träning på lördag, säger Morgan Persson.

Inget fysiskt lag

Persson tror inte att Vimmerby ska ha några problem att leverera i kvällens match trots den långa bussresan.

– Jag ser det bara positivt. En lång bussresa innebär att vi får mycket tid tillsammans. Och många i laget är vana vid långa resor. Vi vill inte ödsla massa timmar i buss för att sedan göra en slät figur. Vi åker upp till Hudiksvall för att vinna.

Vimmerby och Hudiksvall är för övrigt de två lag som har startat Allettan bäst. Vimmerby står på maximala sex poäng efter två matcher medan Hudiksvall har spelat in fyra poäng.

– Det var väldigt skönt att få ett kvitto på hur bra vi är i matcherna mot Nybro. Framförallt betyder det mycket att vi kunde göra en så bra bortamatch.

Vad vet du om Hudiksvall?

– För mig är det en helt ny bekantskap. Det är ett spelande lag som åker otroligt mycket skridskor. De vänder spelet kvickt och har snabba forwards som ligger på rulle och vill anfalla mycket. De spelar inte så fysiskt utan vill ha bra flow i matcherna. Det är lite som vi vill spela. Det kommer bli en jättetuff match för oss och det är väldigt viktigt att vi är noga med att inte tappa puck på fel ställen, säger Morgan Persson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt