Annons:

Säsongen är över Mattias Wigley och Vimmerby Hockeys vidkommande efter dubbla förluster mot Visby/Roma. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s stora misslyckande: ”Nu sitter dumstruten på våra huvuden”

Vimmerby Hockey var stensäkra inför playoff 2-valet – de ville ha Visby/Roma.
Nu är de utslagna.
– Nu sitter dumstruten på våra huvuden, säger VH:s assisterande tränare Morgan Persson.

Annons:

Trea i allettan och kvalificerat för playoff 2. 

Så långt gjorde Vimmerby Hockey en bra säsong och inför valet av motståndare i playoff 2-rundan var spelare och ledare eniga om att välja Visby/Roma.

Resultatet? Säsongen tog plötsligt slut lördagen den 10 mars efter två raka neder lag – 2–4 i första matchen på Gotland och 3–5 i returen på hemmais.

"Det är inte godkänt"

I tränarrummet var besvikelsen påtaglig efter misslyckandet.

– Det är inte godkänt. Vi har pratat om kvalserien och åker ut i playoff 2. Vi lever inte upp till det vi ska göra. Jag tycker att vi har ett lag för att spela i kvalserien, då är det inte godkänt att åka ut mot Visby i två raka matcher och speciellt inte mot ett lag som vi själva har valt. Alla var rörande överens om att vi skulle välja dem, säger Tobias Jahr. 

VH:s assiterande tränare Morgan Persson satt hopsjunken på en bänk i tränarrummet med ansiktet placerat i händerna och höll med sin tränarkollega.

– Nu sitter dumstruten på våra huvuden när vi själva har fått välja motstånd. Då sitter man här som en jäkla clown. Vi vet hur Visby spelar, de har haft exakt samma spel i alla matcher, säger Morgan Persson.

"Har varit övertydliga"

Första halvan av matchen – fram till ledning med 3–1 – var tränarna nöjda med. Efter det tyckte de att spelarna föll tillbaka i gamla synder.

– Jag tycker någonstans att vi har varit övertydliga inför båda matcherna om vad som kommer krävas för att vi ska vinna. Där är vi inte. Vi åker runt och håller oss i sarghörnen där det inte gör ont att spela ishockey. Vi söker fina avslut hela tiden, det funkar inte. Vi börjar peta i närkamperna efter 3–1, går på rus i stället för att spela färdigt och lämnar över ansvaret till lagkamraterna, säger Jahr.

Kunde man ha gjort något annorlunda?

– Någonstans kan vi inte göra mycket mer än att förklara och visa hur vi ska spela. Behagar man inte göra det ute på isen så blir det så här. Vi kan inte kliva in och spela åt dem, säger Jahr.

"Fjärde skapade mer än första"

Förstakedjan kom inte upp i normal standard och underpresterade, enligt tränarna. De ville i stället lyfta fram andra- och fjärdekedjan.

– Fjärdelinan skapade betydligt mycket mer än vad förstakedjan gjorde sett över två matcher. Hampus (Harlestam) kedja kommer upp i nivå och spelar riktigt bra. De är raka och kliver in på kassen, säger Jahr.

Visby/Roma har nu skrällt sig vidare till playoff 3 medan Vimmerby får gå på semester.

– De spelar ett spel som de behärskar medan vi tråcklar till det. Det är väl den stora skillnaden mellan lagen, säger Jahr. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt