Annons:

Hampus och Theo vann Europas största cup: ”En häftig upplevelse”

Hampus Karlsson och Theo Lundkvist var med och vann Europas största turnering. Foto: Privat

Hampus och Theo vann Europas största cup: ”En häftig upplevelse”

Den senaste veckan har Vimmerbykillarna Hampus Karlsson och Theo Lundqvist varit i väg på ett riktigt häftigt hockeyäventyr. De båda var med och vann Europas största hockeyturnering för spelare upp till 15 år, som spelades i Lettlands huvudstad Riga.
– Det var en häftig upplevelse, säger Hampus Karlsson.

Annons:

17 unga hockeyspelare från hela Sverige hade tagits ut för att representera Tordön i turneringen.

– Det här är inget som man anmäler sig till utan man blir handplockad. 17 spelare från hela Sverige fick förfrågan att vara med, berättar Hampus Karlsson.

Besegrade Ungerns P15-landslag

För Hampus Karlssons och Theo Lundqvists del kom det en förfrågan i december och de kunde inte annat göra än att tacka ja. Och de båda Vimmerbykillarna gjorde minst sagt en stark turnering, precis som hela det svenska laget.

Tordön vann alla sina matcher i gruppspelet, kvartsfinalen, semifinalen och slutligen finalen, som spelades mot Ungerns P15-landslag.

– Vi vann finalen med 3-1. Både jag och Theo var inne på två mål framåt och gjorde varsin assist, säger Hampus Karlsson.

Theo och Hampus kom hem till Vimmerby i går och kan nu börja ladda för Aprilcupen med Smålandslaget, som spelas fredag till söndag den här veckan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt