Annons:

Tränaren får sparken efter rasistiska utspel på Twitter

VH:s konkurrent Kalmar HC:s tränare Duane Smith får sparken efter grovt rasistiska utspel på Twitter. Foto: Pixabay

Tränaren får sparken efter rasistiska utspel på Twitter

Kalmar HC:s nye tränare Duane Smith har skrivit grovt rasistiska saker på Twitter. Nu agerar klubben och ger honom sparken.

Annons:

Det var i går som P4 Kalmar avslöjade att den nye tränaren Duane Smith uttryckt främlingsfientliga åsikter på sociala medier. Han har bland annat skrivit att Nigeria är världens aids-huvudstad, att islamofobi är ett nödvändigt ont och skriver ”Fuck Islam”.

"Ett enkelt beskut"

Kalmar HC har nu valt att agera i ärendet och sparkar Duane Smith. Klubben skriver på sin hemsida att de höll ett extrainsatt styrelsemöte sent på onsdagsnatten och styrelsen tog tillsammans med klubbchef Tobias Johansson och sportchef Roger Nyström beslutet att bryta kontraktet med honom. 

– Det var ett enkelt beslut i slutändan. De åsikterna som Duane har spridit är inte förenligt med vad vi står för. Vi ville inte ta några förhastade, vi ville prata i lugn och ro med Duane och även prata oss samman. Det är enda vägen att gå, säger, Tobias Johansson till nätsajten 24Kalmar. 

Han presenterades som ny huvudtränare för Kalmar HC för bara några veckor sedan och skulle ansluta till truppen i månadsskiftet juli-augusti. 

Tränaren har fått information om beslutet och arbetet med att hitta en ny huvudtränare inleds på nytt för klubben.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt