Annons:

VIK-stjärnan missar matchen mot Vimmerby

Västerviks nyckelspelare Joacim Hedblad är skadad och missar Allettan-premiären mot Vimmerby. Foto: Linus Johansson

VIK-stjärnan missar matchen mot Vimmerby

I morgon startar Allettan med ett stekhett derby mellan Västerviks IK och Vimmerby Hockey. Men för VIK-stjärnan Joacim Hedblad blir det inget spel. Han stoppas av en knäskada. – Han är på väg tillbaka, men hinner inte bli spelklar till matchen mot Vimmerby, säger Västerviks-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Det var i en match mot Helsingborg den 21 november som Joacim Hedblad tvingades kliva av isen med en knäskada. Sedan dess har han inte kunnat spela för Västervik. Förhoppningen var att han skulle vara tillbaka till måndagens Allettan-premiär hemma mot Vimmerby, men så blir det inte enligt Mattias Karlin.
– Han är fortsatt borta, men är på gång igen. Nu är han med och kör för fullt på träningarna, men han känner sig inte helt bekväm. Då är det bättre att vänta lite. Vi siktar på att ha honom i spel den tredje januari, säger Mattias Karlin.

Hårt jobb och ödmjukhet

Att Hedblad inte kan spela är förstås ett tungt avbräck för VIK.
– Det är klart att vi hellre hade haft honom på isen. Men under säsongen har vi visat att vi står oss bra även om någon eller några spelare är borta.
Västervik går in i Allettan som en av de stora favoriterna, tillsammans med Troja/Ljungby och Södertälje.
– Södertälje gick bra i sin serie och vi samt Troja tog lite fler poäng än Vimmerby och Kallinge/Ronneby i vår serie. Ser man det så är det väl ganska naturligt att många ser oss, SSK och Troja som favoriter. Men det som har hänt är historia. Det är väldigt liten skillnad på lagen i den här serien så vi måste jobba hårt och vara ödmjuka om vi ska ta oss vidare från Allettan, säger Mattias Karlin.

Hjerpe vaktar målet

VIK-tränaren är imponerad av premiärmotståndaren Vimmerby.
– Jag tycker att de har gjort det bra och jag tycker att det är roligt att både vi och Vimmerby är i Allettan. Det är matcher som ger ytterligare lite extra nerv.
Tidigare under säsongen förlorade ni hemma mot Vimmerby. Vad ska ni göra annorlunda den här gången?
– Vi är på det klara med vad vi ska göra och vad vi inte ska göra. Förhoppningsvis får ni se det i morgon.
Utöver Joacim Hedblad så har VIK samtliga spelare tillgängliga. Mattias Karlin väljer att ge Henrik Hjerpe chansen i målet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt