Annons:

VH-tränaren: ”Inte där vi vill vara” – Backen kan missa hemmamatchen

Phil Horsky kan tvingas klara sig utan backen Pelle Ström i hemmamatchen mot Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränaren: ”Inte där vi vill vara” – Backen kan missa hemmamatchen

14 omgångar in i grundserien toppar Vimmerby Hockey tabellen. Tränaren Phil Horsky tror att det finns mer att plocka fram.
– Vi är inte där vi vill vara. Vi vill vara på topp i slutet av säsongen och för att vara det måste vi jobba hårdare, säger Phil Horsky inför onsdagens hemmamatch mot Tyringe.

Annons:

Vimmerby går starkt i den södra Hockeyettan. 14 matcher in i serien toppar VH tabellen tre poäng före Kristianstad och sex poäng före Troja/Ljungby och Nybro.

VH kommer från tre raka segrar och senast blev det 6-3 borta mot Mörrum.

– Vi gjorde det mentala bra mot Mörrum, förberedelserna var grymt bra. Jag förväntar mig att grabbarna gör samma sak mot Tyringe. Spelmässigt är vi redo och inför matchen kommer vi att jobba på de detaljer som måste bli bättre. Det handlar till exempel om positionsspel och kommunikation när vi är under press, säger Phil Horsky.

”Problem i egen zon”

I skrivande stund har Vimmerby åtta poäng ned till Dalen under Allettanstrecket. Onsdagens motståndare, Tyringe, har bara Helsingborg och Halmstad efter sig i tabellen. Vimmerby är förstås storfavorit inför matchen.

– Nyckeln för oss är att vara förberedda. Vi måste respektera lagen längre ned i tabellen. De är desperata och kommer att köra.

Vad har du för uppfattning om Tyringe?

– De har problem i egen zon. Men de har också skills, ett bra anfallsspel och de skjuter mycket, säger Phil Horsky.

Ström är ett osäkert kort

Robin Höglund är fortsatt avstängd. Det är också högst oklart om det blir något spel för backen Pelle Ström, som missade matchen mot Mörrum.

– Han är ett frågetecken och vi bestämmer oss efter träningen i kväll eller under morgondagen. Vi är i ett läge där vi inte vill riskera något om han inte tycker att det känns bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt