Annons:

Tidigare VH-tränaren har förlängt med KHK:

Eric Karlsson blir kvar i KHK i minst ett år till. Foto: Linus Johansson

Tidigare VH-tränaren har förlängt med KHK: "Trivs jättebra"

Unga tränaren Eric Karlsson, 25, har varit huvudtränare och assisterande i Vimmerby Hockey. Nu tränar han Karlskrona HK:s J18-lag – och har redan skrivit på ett nytt kontrakt.
– Jag trivs väldigt bra i föreningen, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey-produkten Eric Karlsson var en stor talang som ung, men fick spelarkarriären spoilerad av skador. Framför allt var det centerns knä som spökade. 

Karlsson tvingades lägga av – och blev i stället ledare. Han var assisterande tränare till Jeff Hällegard och tog sedan över tränaruppdraget när VH tog sig hela vägen till playoff 3. Under den förra säsongen plockades han också in i tränarstaben under den absoluta slutdelen av säsongen.

Men någon fortsättning blev det inte. Flyttlasset gick till Karlskrona, där Eric Karlsson tränar KHK:s J18-lag.

– Tiden i KHK har varit väldigt bra. Det är en del nytt att lära sig när det kommer till att jobba med intaget till hockeygymnasiet. Jag trivs i föreningen och är tacksam över förmånen att få jobba med hockey på heltid, säger Eric Karlsson. 

Har det varit som du förväntade dig?

– Jag är lite förvånad över hur bra förutsättningar Karlskrona Hockey har. Om jag ska se till oss i J18 skulle jag säga att det är toppnivå i Sverige, med allt från facilliteter till vår stab och förutsättningarna killarna ges.

"Trivs jättebra"

Resultatmässigt har det också gått bra för honom och hans adepter. Laget vann den första serien och tog sig vidare till Juniorettan. Väl där har tre segrar inkasserats på tre försök.

– Målsättningen är att ta steget upp, men det är fortfarande en lång väg att vandra.

Hur bra är nivån i relation till division ett och två?

– Nivåskillnaden från a-lagshockey är naturligtvis stor. Vi har ett lag med väldigt hög ambitionsnivå och arbetskapacitet. Vi har en del att jobba på när det kommer till skills och spelet med puck, men vi har många talangfulla killar.

Hur trivs du i Karlskrona?

– Jag trivs jättebra. Det är en förening med stort engagemang och trevliga människor, och en vacker stad. Även om det blåser mycket på vintern. 

"Komplext yrke"

Eric Karlsson trivs så pass bra att han redan förlängt sitt kontrakt. Han har skrivit på för 1+1 år med KHK:s juniorverksamhet.

– Det känns kanon. 

Hur ser du på din framtid som tränare?

– Målsättningen är att nå så långt som möjligt. Det är ett komplext yrke och jag har mycket att lära. 

Har du utvecklats något sedan du lämnade Vimmerby?

– Absolut. Nu har jag fått jobba mycket med utveckling och utbildning. Det har varit utmanande och givande för egen del. 

Eric Karlsson imponeras förstås, som många andra, av Vimmerbys säsong hittills.

– Jag tycker att de har gjort det fantastiskt bra. Jag har sett ett antal matcher och deras struktur och målvaktsspel är imponerande. Jag hoppas och tror att de kommer gå långt den här säsongen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt