Tungt för Elsa och Småland – utslaget efter straffar

Det blev respass för Elsa Karlssons Småland i semifinalen. Foto: Ossian Mathiasson

Småland kan inte längre vinna Stålbucklan. I semifinalen mot Stockholm blev det förlust med 3-2 efter att matchen avgjorts på straffar.

Stockholm tog ledningen efter drygt sju minuters spel men innan den första perioden var över hade Småland, med bland annat Vimmerbytjejen Elsa Karlsson i laget, kvitterat.

Tidigt i den andra perioden tog Småland dessutom ledningen. 2-1 såg länge ut att stå sig matchtiden ut och hade betytt att Småland hade avancerat till final i Stålbucklan. Så blev det dock inte. Istället kvitterade Stockholm med tre minuter och tolv sekunder kvar att spela.

Efter en mållös förlängning var det sedan Stockholm som drog det längsta strået efter att matchen fått avgöras på straffar.