Annons:

Första etappen för ishallen utökas – tillskjuter 2,3 miljoner

Kommunen flyttar fram en del av etapp 2 i renoveringen av Vimmerby ishall till etapp 1. Foto: Arkivbild

Första etappen för ishallen utökas – tillskjuter 2,3 miljoner

Vimmerby kommun flyttar över en del åtgärder från etapp 2 till etapp 1 när det gäller renoveringen av Vimmerby Ishall. Det innebär att kostnader under året ökar med 2,3 miljoner och landar på 13,5 miljoner.

Annons:

För den summan skapas ett separat omklädningsrum för tjejer som även kan uppfylla förbundets krav på separata ingångar vid matcher. Det skapas även toaletter för bortasupportrar vid den ”bortre” delen av ishallen. Där har det tidigare stått bajamajor.

– Vi får utrymme för att bygga ett omklädningsrum för tjejer. Hockeyn har nu cirka 40 tjejer i verksamheten och det vore fantastiskt om de kunde få ett eget lag. Som det är i dag har förutsättningarna för ombyte inte var bra och därför blir det här ett lyft för verksamheten. Det gör även att vi kan lösa en del av förbundets krav vid matcher, säger Marie Nicholson (M). 

Pengarna tas från en omfördelning inom investeringsbudgeten; en del från projekt som blivit billigare än beräknat och en del från projekt som kommunen inte kommer hinna med i år. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna deltog inte i beslutet. I S fall beror det på att man anser att man fått för lite tid på sig före beslut. 

Kräver nytt politiskt beslut

I etapp två ingår ombyggnad av befintliga omklädningsrum, förråd för föreningsverksamhet, gym, tränarrum och sjukvårdsrum för att uppfylla förbundets krav på ishallen. När det gäller fastigheten innehåller etapp 2 en ny ventilation och brandskyddsåtgärder. För att den ska realiseras krävs ett nytt politiskt beslut.

Kommunens merkostnad innan etapp 2 färdigställs ligger på 45 000 i engångskostnad och 135 000 i driftkostnad om året. Kostnaderna består av tillfälliga förråd i form av fem containrar. 

Projektet i Vimmerby Ishall görs främst för att Vimmerby Hockey ska undvika tvångsnedflyttning från Hockeyettan. 

Vilka fler åtgärder som ingår i etapp 1 kan du läsa om här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt